Volledig scherm
Bij het verkeerslicht op de kruising Piazza Center - Banneweg - Mollenburgseweg staan bezoekers van het winkelcentrum vaak in de file. © Google Streetview

VVD Gorinchem steunt winkeliers in wens om tweede uitrit bij Piazza Center

De VVD-fractie steunt de ondernemers in het Piazza Center in Gorinchem in hun vraag om de aanleg van een extra ontsluitingsweg op de Banneweg. ,,Het is onacceptabel dat er geen oplossing komt’’, meldt ze op Facebook.

Henry Kramer, voorzitter van de winkeliersvereniging Piazza Center, deed eerder deze week per brief een oproep aan de gemeenteraad om de winkeliers niet te vergeten. Zij zijn diep teleurgesteld in de gemeente.  De ondernemers werden uitgenodigd om mee te praten over de noodzakelijke onderhoudsplannen voor de Banneweg. Het winkelcentrum ligt pal naast deze doorgaande route en kampt al jaren met het probleem dat bezoekers met moeite het parkeerterrein afkomen. 

Nu de Banneweg op de schop moet, zagen de ondernemers een kans om de extra uitrit te kunnen aanleggen. Die weg zou zelfs al in schetsen zijn vastgelegd.

Verdwenen

Maar in de plannen zoals de raad die volgende week donderdag bespreekt, is de weg nergens te vinden. ,,Mensen staan vaak op het parkeerdek al in de file’’, licht Kramer de wens voor een tweede ontsluiting toe. De oorspronkelijke tweede uitrit aan de zijde van de Baljuwstraat verdween bij de uitbreiding van het winkelcentrum in 2003.

,,De VVD heeft al een motie klaarliggen. Het bereikbaarheidsvraagstuk van het Piazza Center wordt met het huidige plan – nog – niet opgelost. En dat is onacceptabel voor de winkeliers van het Piazza Center’’, zo meldt de gemeenteraadsfractie op haar Facebookpagina.

Niet eens

VVD-raadslid Niels van Santen liet eerder deze maand tijdens de bespreking van de aanpak van de Banneweg al weten het niet eens te zijn met de plannen zoals ze nu op tafel liggen. Ook Everdien Hamann (Gorcum Actief) heeft haar twijfels. Vooral vanwege de kosten van de uitvoer die op een dikke 2,3 miljoen euro worden geschat.

Andere fracties zijn juist tevreden met het huidige plan. Temeer omdat bij het onderhoud gelijk aanpassingen worden gedaan die de veiligheid van de fietsers moet vergroten. Zo komt er ter hoogte van het Piazza Center een aparte oversteek voor fietsers. Zij staan nu nog tussen het autoverkeer. Er werd zelfs voorgesteld om het plan als een hamerstuk op de agenda te zetten. Maar dat stuitte op bezwaar van Van Santen en Hamann.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland