Lange rijen bij het afvalbrengstation in Gorinchem.
Volledig scherm
Lange rijen bij het afvalbrengstation in Gorinchem. © Reinigingsdienst Waardlanden

Waardlanden hoopt dat grofvuil doordeweeks gebracht wordt, ‘niet allemaal op zaterdag’

Afvalverwerker Waardlanden houdt de afvalstations in Gorinchem, Groot-Ammers en Vianen vooralsnog open, maar dan moet niet iedereen massaal op zaterdag langskomen.

Waardlanden verzoekt iedereen om als het even kan doordeweeks te komen en alleen met grote hoeveelheden afval. Afgelopen zaterdag was het er zo druk, dat mensen hun afval weer mee terug naar huis moesten nemen. De wachttijd liep soms op tot een uur.

Om de afvalstations veilig open te houden gelden nu strengere regels. Zo wordt gevraagd om alleen langs te komen met ‘veel materialen’, dus niet voor een enkel stuk afval. Voor ieders veiligheid worden maximaal zes voertuigen tegelijkertijd toegelaten. In de auto mogen maximaal twee mensen zitten en kinderen mogen niet mee. Verder is het lenen van een aanhangwagen nu niet mogelijk.

Gezellig uitje

Eerder sloten de milieustraten in Hardinxveld-Giessendam en Leerdam al de poorten, omdat het er veel te druk werd en er te weinig personeel was om de veiligheid van mensen die er een ‘gezellig gezinsuitje’ van maakten te kunnen waarborgen. ,,Wij hopen dat mensen alleen naar de afvalbrengstations komen als uitstellen een probleem is. Bijvoorbeeld met een aanstaande verhuizing. Zo blijven de veiligheidsrisico’s en wachttijden beperkt.” 

Rivierenland

Poll

Het veiligheidsgevoel op het parkeerterrein Buiten de Waterpoort kan worden vergroot door camera's te plaatsen

Het veiligheidsgevoel op het parkeerterrein Buiten de Waterpoort kan worden vergroot door camera's te plaatsen

  • Ja, mee eens (67%)
  • Nee, camera's zijn niet de oplossing (33%)
471 stemmen