Volledig scherm
© Frank Trommelen

Waterschap sluit coupure

Het Waterschap Rivierenland gaat morgenochtend de coupure in de Waterpoort in Woudrichem sluiten. Dat gebeurt omdat verwacht wordt dat het waterpeil zal stijgen tot boven de 14 meter waardoor de kade blank komt te staan. Het is vijf jaar geleden dat voor het laatst de coupure werd gesloten om het water tegen te houden.

Het gaat vooralsnog om een gedeeltelijke sluiting en 80 centimeter hoogte. ,,Een volledige afsluiting is niet nodig omdat wij denken dat wij met hooguit vijf planken voor voldoende afsluiting kunnen zorgen’’, aldus een woordvoerder van het Waterschap. ,,Maar het waterpeil zal hoogstwaarschijnlijk zo hoog worden dat het gedeeltelijk sluiten van de coupure wel noodzakelijk is.’’

Gisteren werden in de historische haven al voorzorgsmaatregelen genomen. Zo werden de historische schepen verlegd naar de achterkant van de haven bij de voetgangersbrug. Die brug is gebouwd op drijvers zodat hij mee stijgt met het water. De schepen moeten van hun plek omdat anders de eigenaren door het hoge water hun schip niet op of af kunnen.

Het hoge water wordt veroorzaakt door de hevige regenbuien in ons land maar ook in omliggende landen en de zware storm van afgelopen woensdag.

Rivierenland

Poll

Qbuzz wil reizigers laten betalen voor het meenemen van de fiets in de spits op de MerwedeLingelijn

  • Ja, goed idee (27%)
  • Nee, niet doen (73%)
2208 stemmen