Volledig scherm
Waylon, deze zomer op het podium van het Zomerfeest Groenmarkt in Gorinchem. © ANP

Waylon komt naar het Zomerfeest Groenmarkt in Gorinchem

Waylon wordt de slotact tijdens de donderdagavond van het Zomerfeest Groenmarkt in Gorinchem. Op 23 augustus staat hij op het podium in de Arkelstad.

Waylon is de artiestennaam van Willem Bijkerk, geboren in Apeldoorn op 20 april 1980. Veel mensen kennen hem van zijn deelnames aan het Eurovisie Songfestival

Maar hij begon zijn carrière al op 18-jarige leeftijd, toen hij middenin de nacht een telefoontje van zijn grote held Waylon Jennings, de Amerikaanse countryzanger. Die nodigde hem uit naar Nashville te komen en met hem samen te werken.

Wulf

De donderdagavond van het Zomerfeest wordt geopend door Wulf, artiestennaam van Lieuwe Albertsma  (1987). Hij scoorde twee jaar geleden de zomerhit Summer On You met Sam Feldt, Lucas & Steve. 

Maar inmiddels heeft hij zich gevestigd als solo-artiest.  Afgelopen week bracht hij zijn derde solo-singels uit, getiteld Switching Gears. 

HAEVN

HAEVN is de derde act op de artiestenlijst van die avond. Marijn van der Meer (producer/songwriter) en Jorrit Kleijnen (componist/producer) staan niet voor het eerst in Gorinchem. Twee jaar geleden openden ze voor The Kik en Danny Vera. Ze komen samen met drummer David Broeders en gitarist Tom Veugen naar de Arkelstad. 

Van der Meer en Kleijnen maakten naam voor zichzelf door automerk Volvo hun nummer Where The Heart Is gebruikte onder een van zijn reclames. Hierdoor werd HAEVN bekend in heel Europa. Inmiddels is het debuutalbum Eyes Closed uit.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!