De Groenmarkt in Gorinchem, op maandag 23 maart al flink verkleind. Voor maandag 6 april is de markt helemaal geschrapt.
Volledig scherm
De Groenmarkt in Gorinchem, op maandag 23 maart al flink verkleind. Voor maandag 6 april is de markt helemaal geschrapt. © Ricardo Smit

Weekmarkt in Gorinchem gaat maandag toch niet door

De weekmarkt in Gorinchem, die vorige week maandag met een beperkt aantal kraamhouders doorgang vond, gaat deze maandag niet door. Dat maakte de gemeente Gorinchem zondag bekend. 

Vorige week was er wel gewoon een weekmarkt, dat ging goed omdat er precies tien marktkramen waren, die ook afstand tot elkaar hielden. Ook de week ervoor stonden er nog kraamhouders. Nu gaat dat echter niet gebeuren. ,,De veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid heeft een lijn getrokken voor markten en wil zo voorkomen dat veel mensen samenkomen", laat de gemeente Gorinchem weten. 

Komende zaterdag kunnen inwoners vooralsnog wel terecht bij de standplaatsen  in de stad. Het gaat om ondernemers die uitsluitend levensmiddelen verkopen. Dat zijn er minder dan tien en ze staan verspreid. 

Rivierenland