In Molenlanden moeten terrassen volgens de apv op zondagmorgen dicht zijn.
Volledig scherm
In Molenlanden moeten terrassen volgens de apv op zondagmorgen dicht zijn. © ANP XTRA

‘Wél terrascontrole in Molenlanden als sprake is van overlast’

De SGP en ChristenUnie in Molenlanden verwachten dat de gemeente bij overlast optreedt tegen horeca-ondernemers die hun buitenterras op zondagochtend openen. ,,Er staat natuurlijk niet voor niets in de Algemene Plaatselijke Verordening dat terrassen op zondag pas om 12.00 uur open zijn’’, aldus fractievoorzitter Corné Egas van de SGP.

Plaatselijke horecaondernemers vrezen voor minder inkomsten nu terrassen in Molenlanden volgens de apv op zondagmorgen dicht moeten zijn. ,,De een gaat naar de kerk, de ander komt een koffie met een taartje doen. Wat is daar mis mee?’’, vroeg Björn Boom van het Raaduis in Goudriaan zich eerder in deze krant af.

De gemeente stelde de ondernemers echter gerust: er vinden geen actieve controles plaats. ,,Ik snap dat ze op zondagochtend niet met een politiebusje langs de terrassen gaan om bonnen uit te schrijven’’, zegt fractievoorzitter Harry Stam van de ChristenUnie. ,,Ze hebben wel wat beters te doen. Maar ik mag wel verwachten dat als er iemand overlast van heeft, er wel een gesprek met de ondernemer plaatsvindt.’’ De SGP is het met Stam eens. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Molenlanden en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland