Volledig scherm
Directeur Vincent Kemper van Kelpa tussen de heipalen op bedrijventerrein Kop van Brabant. © Regionaal Ontwikkel Bedrijf

Werkendams bedrijf Kelpa in najaar actief op Kop van Brabant

Kelpa, groothandel in projectverlichting, zou het eerste operationele bedrijf kunnen zijn op het bedrijventerrein Kop van Brabant bij Werkendam. Kelpa is nu nog gevestigd op bedrijventerrein Bruine Kilhaven.

Het bedrijf wil in Werkendam blijven, omdat veel klanten van Kelpa in de regio gevestigd zijn. ,,En voor de landelijke klanten zitten we in Werkendam supercentraal bij de A27'', aldus directeur Vincent Kemper. Het nieuwe bedrijfspand zal bestaan uit een klein kantoor met daar bovenop een showroom. De rest van het pand wordt gebruikt als magazijn. Kemper hoopt in september van start te kunnen gaan.

Gezamenlijk

Kop van Brabant is het gezamenlijke bedrijventerrein van de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem. Bedrijven kunnen er terecht vanaf een halve hectare. De totale oppervlakte is 31 hectare. Tot nu toe zijn 6 van de 18 kavels verkocht.

Kop van Brabant zou aanvankelijk nog kunnen worden uitgebreid, maar daar heeft de nominatie van de Nieuwe Hollandse Waterlinie tot Unesco-werelderfgoed een stokje voor gestoken. De grond voor de tweede fase ligt te dicht bij Fort Bakkerskil, dat deel uitmaakt van de linie.

Provincie

De politiek is er flink ziek van, want de drie Altena-gemeenten namen een hoop risico door aan Kop van Brabant te beginnen. En dat op aandringen van de provincie Noord-Brabant, dezelfde overheid die nu vanwege de nominatie van de linie op de rem trapt. De provincie heeft 2,5 miljoen toegezegd ter compensatie.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Werkendam en omstreken? Schrijf je hier in! 

poll

Wat vind jij van de nieuwe reclamemast aan de A15 bij Gorinchem-Oost?

Wat vind jij van de nieuwe reclamemast aan de A15 bij Gorinchem-Oost?

  • Een goed idee! Zo komen er tenminste mensen op af (6%)
  • Prima, je moet toch reclame kunnen maken (13%)
  • Slecht, 35 meter is veel te hoog (10%)
  • Erg slecht plan, het leidt alleen maar af (71%)
976 stemmen