Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Werkendams bedrijf krijgt boete voor dumpen van gipsafval in Dordrecht en Uitwijk

Het Werkendamse bedrijf Biesbos Opslag bv moet een geldboete betalen voor twee illegale dumpingen van gipsafval in Uitwijk en Dordrecht. De rechtbank in Den Bosch heeft dat vanmiddag bepaald.

De boete voor het bedrijf is 17.500 euro, waarvan 7.500 voorwaardelijk. Biesbos Opslag kocht in januari 2016 een terrein aan de Leemansstraat in Werkendam. In een loods lag nog ongeveer 1000 ton gipsafval, eigendom van het later failliet verklaarde bedrijf GRN.

Bodemverbeteraar

De directeur van Biesbos Opslag liet het gipsafval verwerken en liet het daarna bij wijze van  bodemverbeteraar storten op de grond van twee agrarische bedrijven in Uitwijk en Dordrecht. Dat had niet gemogen, oordeelde justitie. De rechtbank maakte vrijdagmiddag duidelijk het daarmee eens te zijn.  

Het bedrijf moet de Staat ook nog 38.000 euro terugbetalen, zijnde de winst die met het dumpen van het gipsafval zou zijn gemaakt. Het bedrijf kondigde onmiddellijk na de uitspraak aan in hoger beroep te gaan. Volgens een woordvoerder mocht het bedrijf ervan uitgaan dat de dumpingen van het vermalen gipsafval legaal worden. Het bedrijf had zich laten voorlichten door een ambtenaar van de gemeente Werkendam en een adviesbureau.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Werkendam en omstreken? Schrijf je hier in!

poll

Wat vind jij van de nieuwe reclamemast aan de A15 bij Gorinchem-Oost?

  • Een goed idee! Zo komen er tenminste mensen op af (7%)
  • Prima, je moet toch reclame kunnen maken (12%)
  • Slecht, 35 meter is veel te hoog (10%)
  • Erg slecht plan, het leidt alleen maar af (72%)
1517 stemmen