Volledig scherm
© ANP

Werkstraf voor Gorcumer voor telen van wiet in woning

Een 33-jarige Gorcumse wietteler is door de politierechter veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur voor het in gevaar brengen van levens en goederen door het omleiden van de stroomleidingen rond zijn meterkast.

,,Steeds vaker,'' stelde de officier van justitie, ,,lezen we in de krant dat huizen afbranden door wietplantages. Dat is een belangrijke reden voor justitie om er tegen op te treden.''

Bij de destijds in Hoogblokland wonende man trof de politie na een tip in zijn woning 304 hennepplanten. Voor de plantage eiste de aanklager 180 uur werkstraf. Ook zou de man 21.000 euro moeten betalen. ,,Maar ik heb helemaal nooit geoogst. Alleen zo'n 5000 euro geïnvesteerd. Het energiebedrijf heb ik 1600 euro terugbetaald voor de stroomdiefstal. Het heeft me alleen geld gekost'', klaagde de wietteler.

Winst

Volgens de politierapporten zat er niet alleen stof op de aangetroffen apparatuur, maar waren er ook 'stroperige' scharen gevonden en zakken vol bladresten en aarde met wortelresten. ,,Dat betekent gewoon dat u minimaal één keer heeft geoogst en dus winst heeft gemaakt,'' aldus de officier van justitie.

Maar de Gorcumer kon aantonen dat hij de plantage te kort had om te kunnen oogsten. Kort voor de politie-inval had de huisbaas de energieketel in zijn huurwoning al vervangen.

,,Toen was de wietplantage er dus nog niet, anders had hij hem geroken'', concludeerde de rechter.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!

poll

Wat vind jij van de nieuwe reclamemast aan de A15 bij Gorinchem-Oost?

  • Een goed idee! Zo komen er tenminste mensen op af (7%)
  • Prima, je moet toch reclame kunnen maken (12%)
  • Slecht, 35 meter is veel te hoog (10%)
  • Erg slecht plan, het leidt alleen maar af (72%)
1517 stemmen