Volledig scherm
West Betuwe pakt fietsknelpunten aan. © ANP

West Betuwe pakt ‘top-vijf’ fietsknelpunten aan

West Betuwe wil aan de slag met de ‘top-vijf’ van fietsknelpunten in de gemeente. Daarin staan onder meer de kruising Zeiving-Nieuwe Zuiderlingedijk tussen Heukelum en Asperen en de N327 bij Leerdam.

In april en mei 2020 wordt alvast het langverwachte fietspad onder de spoorbrug en de Waalbrug bij Waardenburg aangelegd. Dat is het eerste project dat aangepakt wordt uit de top-vijf. Voor de vier andere knelpunten is West Betuwe nog in overleg met de provincie, maar ze hopen ook daarvoor volgend jaar zaken te kunnen doen.

In twee gevallen gaat het om veiliger fietsroutes bij scholen. Zo moet de rotonde Laageinde-N327 in Geldermalsen voor fietsers veel veiliger gemaakt worden. De N327 is erg druk, maar er maken veel scholieren van de nabijgelegen scholengemeenschap Lingeborgh gebruik van die rotonde.

Zeiving

Een tweede schoolfietsroute die extra aandacht verdient, zijn de fietsroutes rond de school de Bloeiende Betuwe in Rhenoy. Op die streekschool komen veel leerlingen uit Rhenoy, Acquoy en Gellicum per fiets. Verder is het voor fietsers gevaarlijk nabij de kruising Zeiving - Nieuwe Zuiderlingedijk tussen Heukelum en Asperen. En dat geldt ook voor de lange Parallelweg langs de N327 tussen Geldermalsen en Leerdam, waar zeker niet alleen fietsers rijden.

In het derde kwartaal van 2020 worden de afspraken over kostenverdeling en uitvoering van de projecten vastgesteld met de provincie Gelderland. Die zal moeten gaan meebetalen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit West Betuwe en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland

Poll

Het is een goed idee om de snelheid rond Gorinchem te verlagen naar 100

Het is een goed idee om de snelheid rond Gorinchem te verlagen naar 100

  • Mee eens (57%)
  • Niet mee eens (43%)
1290 stemmen