Volledig scherm
Wethouder Ro van Doesburg (rechts) zet samen met kunstenaar Hans van Lunteren het mes in een taart met daarop de rotonde. © Gemeente Gorinchem

Wethouder en kunstenaar zetten het mes in nieuwe rotonde Spijksesteeg

Wethouder Ro van Doesburg zette woensdagmiddag gelijk het mes in de nieuwe rotonde die op de kruising van de Spijksesteeg en de Van Andel Spruytlaan ligt. Figuurlijk in dit geval, want de afronding van jarenlang werken aan de verbindingsweg langs nieuwbouwwijk Hoog Dalem was een feestje waard. En dus was er taart, vormgegeven als het Torenfortplein.

Onder die naam komt de rotonde op de kaart te staan in Gorinchem. Het Torenfortplein is een ontwerp van kunstenaar Hans van Lunteren. Hij is de bedenker van het kunstproject De Poorten van Hoog Dalem. Ook de rotonde op de Graaf Reinaldweg ter hoogte van het dorp Dalem is van zijn hand. Deze werd vier jaar geleden opgeleverd.  

De gemeente Gorinchem investeerde miljoenen in het verbeteren van de doorgaande route langs de nieuwbouwwijk. Niet alleen om ervoor te zorgen dat de stroom auto's die de nieuwbouwwijk verlaat gemakkelijk de weg op kan. Ook om de verkeersveiligheid voor fietsers en voetgangers langs deze route te verbeteren. 

Volledig scherm
Het naambord geeft gelijk uitleg over het ontwerp van kunstenaar Hans van Lunteren. © Gemeente Gorinchem
Volledig scherm
De rotonde op de Spijksesteeg ter hoogte van de Van Andel Spruytlaan. © Gemeente Gorinchem

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland