Wie leest er eigenlijk nog de gemeentegids? Altena brengt 'm nog één keer in papier uit
Jarenlang was het vaste prik, de komst van de gemeentegids in de brievenbus. Daar komt in gemeente Altena na de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 definitief een einde aan. Nog één keer wordt hij in print beperkte oplage in print uitgebracht, daarna is deze alleen nog digitaal te raadplegen.
Het digitale tijdperk heeft de ooit zo geliefde papieren gemeentegids ingehaald. De gedrukte gids, die jarenlang huis-aan-huis werd verspreid, en die informatie over zowel de gemeente als verenigingen, instellingen en organisaties in de gemeente bevatte, is voor steeds minder mensen interessant.
De gemeente Altena nam daarom deze week het besluit om de gids nog één keer in print uit te brengen. Dat besluit is op zichzelf al verrassend, want in 2021 was de gemeentegids alleen digitaal te lezen. In 2020 verscheen de gemeentegids nog wel in een beperkte oplage.
Wat vindt u van het verdwijnen van de gemeentegids? Las u hem met veel plezier, of verdween hij direct bij het oud-papier? We horen het graag! Deel uw ervaringen door ons te mailen op rl.redactie@persgroep.net.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Woudrichem verspreidt allerlaatste gemeentegids
-
PREMIUMDe erfenis
‘Wij dachten altijd dat oom Henk glazenwasser was, maar dat bleek niet zo te zijn’
Carla (59) en twee andere familieleden bleken de enige bloedverwanten en erfgenamen te zijn van oom Henk. Een erfenis kan je leven veranderen. In deze serie deelt elke week iemand zijn of haar verhaal. -
Op deze plekken kun je een elektrische auto beter niet opladen
Het scheelt flink in de portemonnee waar je in ons land je auto oplaadt. In ondergrondse parkeerplaatsen is het altijd duur. Daar ben je gemiddeld 16,8 procent duurder uit dan elders in de gemeente. -
PREMIUM
Het jaar van de flexwoning: een cruciaal maar tijdelijk tussendoortje om jongeren tevreden te houden
Starters en jongeren krijgen dit jaar alle kans om zelfstandig te gaan wonen. Daarvoor worden pakweg tweehonderd flexwoningen gebouwd in de Achterhoek en Liemers, Gemeenten zien die echter vooral als een tijdelijke oplossing. -
PREMIUM2
Flexwonen als snelle oplossing voor het woningtekort: ‘Ook bij protest uit de omgeving’
In de ene plaats worden ze met gejuich ontvangen, op de andere locatie worden ze weggehoond. Maar kleine flexibele woningen die na een jaar of tien à vijftien weer verdwijnen, zijn wél de oplossing voor het woningtekort.
-
PREMIUM
AZSV-speler Jonathan Goosen moet vrezen voor schorsing
-
-
-
6 tips23
Ga schulden gelijk te lijf: ‘Oogkleppen ophouden en post niet openmaken is geen goed idee’
Voor het eerst sinds 2013 maken we ons méér zorgen over onze financiële situatie. Dat maakte het CBS vanochtend bekend. Met de hard stijgende prijzen voor het levensonderhoud kun je gemakkelijk in financiële nood raken. ,,Ongemerkt wordt alles duurder en opeens is het geld op.’’ Zes tips om schulden het hoofd te bieden. -
PREMIUMmet inbraakcijfers
Een jaar lang geen inbraken: wat is het geheim van Gendt? ‘Dit is geen toevalstreffer’
GENDT - Een jaar lang bleef Gendt in 2022 gevrijwaard van woninginbraken. Bijzonder voor een dorp met zevenduizend inwoners. En toch verbaast het de wijkagenten Marco Willemsen en Frans Nijholt niet.