Personeel en bewoners van Huis ter Leede genieten van de actie van Wijkraad Leerdam Noord.
Volledig scherm
Personeel en bewoners van Huis ter Leede genieten van de actie van Wijkraad Leerdam Noord. © Huis ter Leede

Wijkraad draait ‘You’ll never walk alone’ voor dementerende ouderen in isolatie: ‘Kippenvel’

De Wijkraad Leerdam Noord wilde de dementerende bewoners van Huis ter Leede - die vanwege het coronavirus in isolatie zitten - een hart onder de riem steken. Daarom draaiden ze gisteren voor het verpleeghuis oud-Hollandse liedjes. Ze sloten af met ‘You’ll never walk alone’. 

,,Het is nogal wat, geen bezoek meer van kinderen en kleinkinderen’’, sprak de Wijkraad door een microfoon naar de bewoners. Die genoten zichtbaar achter hun raam en op het balkon. De Wijkraad had ook een spandoek meegenomen: ‘Sterkte, hou vol’ viel daarop te lezen. 

Het artikel gaat verder onder de tweet.

De actie werd enorm gewaardeerd en veel gedeeld op sociale media. Op Facebook zegt iemand met ‘kippenvel’ naar het tafereel te hebben gekeken. Directeur Kees Schetteren van Huis ter Leede noemde de actie ‘hartverwarmend’. Volgens hem hebben veel bewoners het best lastig met de maatregelen. ,,Voor dementerende mensen is het moeilijk om te bevatten dat er geen bezoek komt.’’ Bij Huis ter Leede proberen ze het ‘gewone leven’ daarom zoveel mogelijk door te laten gaan. Ook helpen medewerkers de bewoners met videobellen naar hun familie. 

In Huis ter Leede is één bewoner besmet met het coronavirus. Hij wordt in strikte isolatie verpleegd en het gaat naar omstandigheden goed met hem. 

Rivierenland

Poll

Afsluiten van recreatiegebieden in het coronatijdperk

  • Ja. Het is gebleken dat mensen geen gehoor kunnen geven aan de oproep om zoveel mogelijk thuis te blijven (82%)
  • Nee. Je moet zelf de afweging kunnen blijven maken of het verantwoord is. (17%)
  • Geen mening (1%)
2928 stemmen