Volledig scherm
© Jeroen Stuve/MaRicMedia

Wildwest-taferelen op A15: politie achtervolgt plofkrakers

UpdateWildwest-taferelen op de A15 bij Gorinchem. De politie achtervolgde daar vannacht 4 verdachten van een plofkraak. Tijdens die wilde achtervolging werd zo hard gereden, dat een politiewagen beschadigd raakte. Ook de politiehelikopter zocht mee.

De politie kreeg om tien voor 3 's nachts de melding dat er een plofkraak was gepleegd op de geldautomaat van de Rabobank in Chaam en dat vier vermoedelijke verdachten in een personenauto waren gevlucht richting Ulvenhout en Breda.

De politie sloot de omgeving van de geldautomaat hermetisch af voor sporenonderzoek en startte tegelijkertijd een zoekactie naar de vluchtwagen. Rond half 4 werd die gespot op de A15 bij Gorinchem in de richting Nijmegen. Meerdere politie-eenheden op de weg en de politiehelikopter zetten de achtervolging in op zeer hoge snelheid.

Rond kwart voor 4 werd de vluchtauto staande gehouden in Meerkerk. De vier inzittenden (drie mannen van 19, 26 en 30 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 19-jarige man uit Liverpool) zijn aangehouden en naar het politiecellencomplex Mijkenbroek in Breda gebracht.

Chaam
In Chaam zijn de omwonenden van de Rabobank nog amper bekomen van de schrik. Zij werden vannacht opgeschrikt door wat een bewoner een 'oerknal' noemt. ,,Ik dacht aan een gasexplosie,'' zegt een van hen. Toen een buurtbewoner uit het raam keek, zag hij eeng rijze Audi wegrijden en belde 112.

Het was de daders te doen om de vrijstaande geldautomaat aan de Wouwerdries. Bij de explosie knalde een paneel van de voorkant en werd aan de achterkant een deel van het gebouwtje weggeblazen. Het is niet bekend of er geld is meegenomen.