Volledig scherm
Techniek Talentjes aan de slag in het Willem van Oranje College © Marry Bouman

Willem van Oranje College op zoek naar 'Techniek Talentjes'

Het Willem van Oranje College in Wijk en Aalburg is dinsdag begonnen met een bijzonder onderwijsconcept, een lessenserie voor basisschoolleerlingen die affiniteit hebben met techniek. Met leerlingen uit groep 7 van basisschool De Hoeksteen is de pilot 'Techniek Talentjes' gestart. 

28 leerlingen (waarvan bijna de helft meisjes) mogen 30 dinsdagmiddagen bezig zijn met techniek. De lessen lopen door tot april 2019.

'Geen knutsellessen'

,,De lessen zijn geen veredelde knutsellessen", zegt directeur Lida Spuijbroek. ,,We laten leerlingen leren en ervaren dat overal in de wereld om ons heen techniek te vinden is. Daarbij spelen we ook in op nieuwe ontwikkelingen." Naast de lessen zullen ook bedrijven bezocht worden en zullen bedrijven uitgenodigd worden iets over hun bezigheden te vertellen.

Quote

Ik loop al tien jaar met dit plan rond. Ik wil een klik met de basisscho­len.

Gert Jan van der Mollen:

Met de lessenserie hoopt 'het Willem' een bijdrage te leveren aan meer technisch geschoold personeel op alle niveaus waar de bedrijven momenteel om schreeuwen. ,,De realiteit is ook dat bijna al onze technische leerlingen een baan hebben of baangarantie hebben als ze van school gaan", vult Spuijbroek aan.

Met de pilot gaat voor docent Gert Jan van der Molen, die samen met Arriën Voor de Poorte de lessen verzorgt, een soort droom in vervulling. ,,Ik loop al tien jaar met dit plan rond. Ik wil een klik met de basisscholen. Ik heb er ook zeer hoge verwachtingen van."

Als de pilot een succes is dan worden ook andere basisscholen uit de regio uitgenodigd mee te doen.

Rivierenland