Volledig scherm
De dochter van Maria de Jong-Middelkoop trok haar kaplaarzen aan om te zien hoe hoog het water stond. © Maria de Jong-Middelkoop

Wolkbreuk zet huizen én straten in Ameide blank: ‘Muur van water kwam naar beneden’

Een heuse wolkbreuk heeft woensdagavond enkele straten in Ameide volledig blank gezet. De brandweer moest uitrukken, ook omdat sommige huizen van bewoners onder water waren gelopen en moesten worden leeggepompt.

Al heel de dag was er gewaarschuwd voor noodweer aan het einde van de middag en begin van de avond. Tegen die tijd stroomden social media dan ook vol met mooie foto’s van dreigende luchten, maar op de meeste plaatsen in de regio dreven de donkere luchten voorbij, zonder dat er écht iets meer gebeurde dan wat stevige regenbuien en lichtflitsen met onweer.

Het verhaal gaat onder de tweet verder.

Toen de luchten echter het dorp Ameide in de gemeente Vijfheerenlanden bereikten, brak het noodweer in alle hevigheid los. ,,Het was echt een wolkbreuk die een tijdje aanhield. Een muur van water kwam naar beneden’’, zag Maria de Jong-Middelkoop. Ook viel er een flinke dosis hagel.

Het resultaat van het noodweer: enkele straten stonden volledig onder water. Zoals op de hoek van de Hazelaarlaan en Iepenlaan. De dochter van De Jong, gemeenteraadslid voor het CDA, nam van die gelegenheid gebruik om met de kaplaarzen te zien hoeveel water er wel niet was gevallen.

Minder plezierige gezichten waren er verderop op bijvoorbeeld de Prinses Marijkeweg. Onder meer naar deze plek moest de brandweer uitrukken om water weg te pompen. Daar was het water zo hoog gekomen dat het huizen binnen was gelopen.

Volledig scherm
De straat staat blank. © Maria de Jong-Middelkoop
Volledig scherm
De hagel die viel in Ameide. © Maria de Jong-Middelkoop

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Vijfheerenlanden en omstreken? Schrijf je hier in!