Een bord ‘verkocht’ op een appartement. SP-raadslid Eva Dansen zag ook in Gorinchem dat speculanten goedkopere woningen kochten en deze vervolgens als vrije-sector huurwoning aanboden.
Volledig scherm
PREMIUM
Een bord ‘verkocht’ op een appartement. SP-raadslid Eva Dansen zag ook in Gorinchem dat speculanten goedkopere woningen kochten en deze vervolgens als vrije-sector huurwoning aanboden. © Hollandse Hoogte / ANP

Woonplicht voor Gorinchem: ‘Nu doorpakken als we starters ook een kans op een eigen huis willen geven’

Starters op de woningmarkt in Gorinchem moeten ook een kans krijgen om een huis te bemachtigen. Maar dat vraagt wel direct om snelle actie van het gemeentebestuur. En niet straks. Want met ingang van volgend jaar kan, dankzij een nieuwe maatregel van het Rijk, voorkomen worden dat beleggers woningen in hun gemeente opkopen om deze vervolgens te verhuren.

  1. Jolanda zet vriendin Judith in de kijker en Daniela gouden bruidspaar Fred en Erika. Wie geef jij een pluim?
    IN DE KIJKER

    Jolanda zet vriendin Judith in de kijker en Daniela gouden bruidspaar Fred en Erika. Wie geef jij een pluim?

    Mensen die al jarenlang helpen als vrijwilliger bij een sportclub, met een prikstok de wijk schoonhouden of hun diploma hebben gehaald: dat verdient wel wat aandacht! Zoals Daniela die Fred en Erika Riet uit Dordrecht in het zonnetje wil zetten. Na 50 jaar zitten ze nog steeds samen in het huwelijksbootje. Of Judith Holster, kloppend hart van de High Five Foundation.