Een bord ‘verkocht’ op een appartement. SP-raadslid Eva Dansen zag ook in Gorinchem dat speculanten goedkopere woningen kochten en deze vervolgens als vrije-sector huurwoning aanboden.
Volledig scherm
PREMIUM
Een bord ‘verkocht’ op een appartement. SP-raadslid Eva Dansen zag ook in Gorinchem dat speculanten goedkopere woningen kochten en deze vervolgens als vrije-sector huurwoning aanboden. © Hollandse Hoogte / ANP

Woonplicht voor Gorinchem: ‘Nu doorpakken als we starters ook een kans op een eigen huis willen geven’

Starters op de woningmarkt in Gorinchem moeten ook een kans krijgen om een huis te bemachtigen. Maar dat vraagt wel direct om snelle actie van het gemeentebestuur. En niet straks. Want met ingang van volgend jaar kan, dankzij een nieuwe maatregel van het Rijk, voorkomen worden dat beleggers woningen in hun gemeente opkopen om deze vervolgens te verhuren.

  1. Wereldwandelaar Tom zet zijn reis voort door de Balkan: ‘Schijnbaar zoekt het avontuur mij op’
    PREMIUM
    tom wandelt de wereld rond

    Wereldwan­de­laar Tom zet zijn reis voort door de Balkan: ‘Schijnbaar zoekt het avontuur mij op’

    Sliedrechter Tom Boerman (34) wil de komende vijf jaar doen wat niemand anders ooit gedaan heeft: alle continenten te voet oversteken. De voorlopige route telt een slordige 40.000 kilometer en zou hem zelfs op Antarctica moeten brengen. Op 8 mei vertrok Tom vanuit zijn woonplaats. Wij volgen zijn belevenissen. Vandaag in deel 4: van Kroatië naar Plovdiv in Bulgarije.

Rivierenland