Foto ter illustratie: Leerdam krijgt een woontrainingshuis voor jongeren.
Volledig scherm
Foto ter illustratie: Leerdam krijgt een woontrainingshuis voor jongeren. © Dingena Mol

Woontrainingshuis waar jongeren steuntje in de rug krijgen is weer een stapje dichterbij

Het woontrainingshuis in Leerdam, speciaal voor jongvolwassenen die (nog) niet in staat zijn om zelfstandig te wonen, is weer een stap dichterbij gekomen. Dat laat de gemeente Vijfheerenlanden weten, die het initiatief voor zo’n huis neemt. 

De gemeente heeft woningcorporatie KleurrijkWonen, Stichting Jeugd en Jongerenwerk en Stichting Samen Doen bereid gevonden om mee te werken. Deze week werd een samenwerkingsovereenkomst tussen die partijen en de gemeente getekend. 

Het woontrainingshuis komt op één locatie in Leerdam, waar maximaal drie jongvolwassenen tussen de 18 en 30 jaar tegelijkertijd kunnen wonen. De precieze locatie is nog niet bekend. De verwachting is dat de doorstroom groot is en op deze manier veel jongeren worden geholpen die om wat voor reden dan ook nog niet zelfstandig kunnen wonen.

De verschillende partijen waaronder wethouder Marcel Verweij (tweede van rechts) ondertekenden een samenwerkingsovereenkomst voor het woontrainingshuis in Leerdam.
Volledig scherm
De verschillende partijen waaronder wethouder Marcel Verweij (tweede van rechts) ondertekenden een samenwerkingsovereenkomst voor het woontrainingshuis in Leerdam. © Gemeente Vijfheerenlanden

Rivierenland