Volledig scherm
Jamy Goemaat is bezig aan zijn derde seizoen bij Woudrichem. © Jeroen de Jong / Beeld Werkt

Woudrichem aast op derde periodetitel

SPORTWoudrichem neemt het vanmiddag in de tweede klasse F op sportpark Slobbengors op tegen runner-up Papendrecht. In 2004 promoveerde Woudrichem op dit veld naar de eerste klasse. Ook dit seizoen staat er het nodige op het spel. De Woerkumers doen mee in de strijd om de derde periodetitel.

Bij Woudrichem is Jamy Goemaat bezig aan zijn derde seizoen. De voormalig speler van Unitas en WNC geniet in het stadje waar hij sinds kort ook woont. De onlangs dertig jaar geworden Goemaat is dit seizoen een linie opgeschoven. In zijn eerste twee seizoenen stuurde hij Woudrichem aan vanuit het centrum van de verdediging. Het eerste jaar, toen nog in de derde klasse, speelde de ploeg geweldig. De groen-witte machine won, op de uitbeurt bij aartsrivaal Sleeuwijk na, alle wedstrijden en incasseerde slechts zes tegengoals.

Middenmoter

Woudrichem promoveerde naar de tweede klasse, maar schrok vorig seizoen aanvankelijk van het hogere niveau. ,,Het frank en vrij voetballen was voorbij. Wij gingen opeens wedstrijden verliezen en wisten niet wat we meemaakten. In de tweede helft van het seizoen pikten wij het onder de vorige trainer Leon Elands goed op en groeiden we uit tot een degelijke middenmoter."

Inmiddels heeft Woudrichem weer een stap gemaakt en is de ploeg uitgegroeid tot een subtopper in de tweede klasse. ,,Er zit nog meer in, want wij hebben een prima mix van spelers die beschikken over drive en scorend vermogen. Wij zijn onder de huidige coach Piet Saaman een goed voetballende ploeg, die het sterke tegenstanders heel lastig kan maken. Daarom verwacht ik veel van de wedstrijd van vanmiddag.’’

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woudrichem en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland