Volledig scherm
Middenvelder Corné Nijhof: ,,Dat wij in elke wedstrijd honderd procent geven, is een kwaliteit.’’ © Volwerk Fotografie

Woudrichem is op jacht naar eerste periodetitel

Als koploper Woudrichem zaterdagmiddag op het eigen sportpark Bolwerk Roda Boys/Bommelerwaard kan verslaan, heeft het de eerste periodetitel in de tweede klasse F binnen.

Bij een gelijkspel wordt het billenknijpen voor de ‘vissenkoppen’. In dat geval kan de nummer twee van de ranglijst VVGZ er met een ruime zege van drie treffers verschil nog overheen. Bij verlies op eigen veld moet Woudrichem hopen op een overwinning van Altena tegen datzelfde VVGZ om er alsnog met de eerste prijs van het seizoen vandoor te kunnen gaan.

Middenvelder Corné Nijhof roemt de strijdlust van het elftal, dat met een vaste kern al een aantal jaar op rij goed presteert. ,,Dat wij in elke wedstrijd honderd procent geven, is een kwaliteit. Wij blijven onder alle omstandigheden heel compact spelen en daar pakken wij onze punten mee. Een paar weken geleden leken we op weg naar een nederlaag tegen het nog puntloze GJS, maar vochten we ons in de slotfase terug van een 0-2 achterstand en pakten alsnog de zege.”

Koppositie vasthouden

Vorige week was Wilhelmina'26 in grote delen van de wedstrijd de bovenliggende partij. Niettemin werd aan de hand van de fantastisch spelende Danny Schaap ook deze wedstrijd winnend afgesloten. Nijhof: ,,Wij hebben zes van de zeven wedstrijden gewonnen, maar moeten echt beter gaan voetballen om de koppositie vast te kunnen houden.”

Trainer Piet Saaman onderschrijft die mening. ,,Wij beschikken over een aantal bovengemiddelde spelers voor dit niveau, maar ook ik zie dat wij beter kunnen dan wij tot nu toe hebben laten zien. Dat zal tegen Roda Boys ook echt nodig zijn om de periodetitel te kunnen bemachtigen.”

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woudrichem en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland

Poll

Het is een goed idee om de snelheid rond Gorinchem te verlagen naar 100

  • Mee eens (58%)
  • Niet mee eens (42%)
3380 stemmen