De eerste bevers werden in 1988 uitgezet in de Biesbosch. Het dier kwam van oorsprong voor in ons land, maar door de jacht om zijn vel stierf de bever uit.
Volledig scherm
PREMIUM
De eerste bevers werden in 1988 uitgezet in de Biesbosch. Het dier kwam van oorsprong voor in ons land, maar door de jacht om zijn vel stierf de bever uit. © Jacques van der Neut.

Zelf een bever zien? Dordrecht en Altena zijn de hotspots in ons land voor een waarneming

Bevers zwommen hun eerste baantjes in de Biesbosch waar ze in 1988 zijn uitgezet. Inmiddels is het grootste knaagdier van Europa bezig met een opmars. In vrijwel het hele land zijn bevers gesignaleerd. Wie dit zwemmend zoogdier zelf wil zien, maakt de grootste kans in Altena en Dordrecht. Die gemeenten behoren tot de beverhotspots.

 1. Hof doet begin december uitspraak in ontuchtzaak Aaldert van E. (79) die christelijke zorgboerderij runde

  Hof doet begin december uitspraak in ontucht­zaak Aaldert van E. (79) die christelij­ke zorgboerde­rij runde

  Het Gerechtshof in Den Haag doet op vrijdag 4 december uitspraak in de zaak Aaldert van E. In hoger beroep eist het OM 7 jaar celstraf, een beroepsverbod en een schadevergoeding voor meerdere vrouwen die de afgelopen jaren zouden zijn misbruikt door de voormalig therapeut. Van E. runde jarenlang een christelijke zorgboerderij in Ridderkerk en een soortgelijke hoeve in Meerkerk.
 1. Hidde ruikt door corona voornamelijk nog chloor
  Play

  Hidde ruikt door corona voorname­lijk nog chloor

 2. Driekwart Nederlanders: Landgenoten, ga niet op wintersport
  Play

  Driekwart Nederlan­ders: Landgeno­ten, ga niet op winter­sport

Rivierenland