De boetes werden uitgedeeld tijdens een speciale surveillance-actie.
Volledig scherm
De boetes werden uitgedeeld tijdens een speciale surveillance-actie. © Politie Lek en Merwede

Zes jongeren op de bon geslingerd wegens te hard varen

Zes jongens die zich hebben misdragen op het water in Hardinxveld-Giessendam en Giessenburg hebben gisteren een bekeuring gekregen. Niet alleen voeren ze met een te hoge snelheid, ook had een motorboot geen registratiekenteken. Dit meldt de politie.

De boetes werden uitgedeeld tijdens een speciale surveillance-actie gisteren op de Giessen, die er kwam omdat er volgens de politie maar klachten binnen blijven komen over te hard varende mensen op de rivieren. 

Leeftijden

De politie constateert dat vooral jongeren tussen de 13 en 16 jaar oud te hard aan het waren waren. Een boete kost minimaal 95 euro, waarschuwt de politie. De ouders van de bekeurde jongeren zijn inmiddels ook bezocht: ,,We hebben aan de ouders verteld waarom hun kind een boete heeft gekregen en hebben nog eens duidelijk de regels op het water uitgelegd.”  

Extra controles

De komende tijd gaat de politie extra controleren, zowel herkenbaar als onherkenbaar. En niet alleen bij Hardinxveld-Giessendam en Giessenburg: ,,Nu was het op de Giessen, maar ook andere riviertjes komen aan de beurt. U bent dus gewaarschuwd! Houd u gewoon aan de regels, dat maakt het varen voor iedereen leuker.’ 

Rivierenland