Een jaar corona in Rivierenland. Vlnr: Het Beatrixziekenhuis gaat begin maart op slot, patiënte Lea Kant uit Nieuwendijk herstelt van corona, Savanna Boom uit Meerkerk bezorgt boodschappen bij kwetsbare ouderen, een actie bij Huis ter Leede in Leerdam om bewoners een hart onder de riem te steken, Nel (89) zag na weken eindelijk haar zoon weer, kinderen mogen even spelen op het gesloten schoolplein, horeca in Gorinchem in actie voor meer steun, click & collect bij Bronkhorst Schoenen in Gorinchem en de eerste vaccinatie van zorgpersoneel in het Beatrixziekenhuis.
Volledig scherm
PREMIUM
Een jaar corona in Rivierenland. Vlnr: Het Beatrixziekenhuis gaat begin maart op slot, patiënte Lea Kant uit Nieuwendijk herstelt van corona, Savanna Boom uit Meerkerk bezorgt boodschappen bij kwetsbare ouderen, een actie bij Huis ter Leede in Leerdam om bewoners een hart onder de riem te steken, Nel (89) zag na weken eindelijk haar zoon weer, kinderen mogen even spelen op het gesloten schoolplein, horeca in Gorinchem in actie voor meer steun, click & collect bij Bronkhorst Schoenen in Gorinchem en de eerste vaccinatie van zorgpersoneel in het Beatrixziekenhuis. © Jeffrey Groeneweg, Cor de Kock, Ricardo Smit, Spiek van Boom

Ziekenhuissluiting, hartverwarmende acties en horeca op de barricades: dit was 1 jaar corona in deze regio

We leven inmiddels één jaar met het coronavirus in ons midden. De impact van de pandemie was in deze regio in de beginfase al immens, met de acute sluiting van het Beatrixziekenhuis.

 1. Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druivendoosje een kweekkastje'
  PREMIUM

  Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druiven­doos­je een kweekkast­je'

  Als je eenmaal bezig bent met gezond eten voor kinderen, is het een kleine stap naar je eigen groenten kweken. Marije Woertman uit Deventer wil kinderen aanzetten hun eigen groente en fruit te verbouwen. ‘Wat is er nou lekkerder dan je zelf geteelde worteltjes of komkommers eten?’ Om de drempel voor onder andere ouders nog lager te maken, opent ze nu een ‘Voorbeeld Kindermoestuin’.
 1. Met passen en meten wordt 94 meter lang superjacht door Alphen geloodst
  Play

  Met passen en meten wordt 94 meter lang superjacht door Alphen geloodst

 2. Striptekenaar Toon van Driel: 'Als ik het AD mag vullen met Knudde, kom ik pagina's tekort'
  Play

  Stripteke­naar Toon van Driel: 'Als ik het AD mag vullen met Knudde, kom ik pagina's tekort'

Rivierenland