Volledig scherm
© beeld Studio Blad

Zo komt het Reilinghplein in Leerdam eruit te zien

Na drie weken stemmen hebben Leerdammers gekozen voor het ontwerp met de grote tegels voor het nieuwe Dokter Reilinghplein. In totaal brachten 843 Leerdammers hun stem uit. 

Dat kon via de website van de gemeente, bij de pop-up expositie die de voorbije weekends was te zien in het voormalige pand van ABN AMRO, op het stadskantoor en in twee bejaardenhuizen in Leerdam. Er werd 477 keer gestemd voor het model met de grote tegels en 366 voor het andere

Veel van de mensen die kwamen stemmen, gaven een toelichting op hun keuze. Zij deden suggesties voor toevoegingen op of samenvoegingen van de ontwerpen. Het college van B&W gaat kijken of iets met deze suggesties kan worden gedaan. Ook de gemeenteraad gaat daar nog naar kijken. Uiteindelijk wordt het definitieve plan voorgelegd aan de gemeenteraad. Dat is waarschijnlijk in de vergadering van 17 mei. Daarna wordt het plan verder uitgewerkt.

Het plein wordt opnieuw ingericht om het wat levendiger te maken. Zo heeft supermarkt Nettorama plannen om zich te vestigen in het pand van de Rabobank. Inmiddels is ook horeca toegestaan aan het plein. Met de nieuwe inrichting en het plaatsen van bomen moet ook het tochtige karakter van het plein verbeteren.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland

Poll

Qbuzz wil reizigers laten betalen voor het meenemen van de fiets in de spits op de MerwedeLingelijn

  • Ja, goed idee (27%)
  • Nee, niet doen (73%)
2208 stemmen