Volledig scherm
Slot Loevestein bij Poederooijen. © Slot Loevestein

Zo snel mogelijk ontsnappen uit escape room Slot Loevestein

Hugo de Groot wist in 1621 in een boekenkist te ontsnappen uit Slot Loevestein. In het najaar kan iedereen proberen om zichzelf te bevrijden uit het kasteel in Poederooijen. Op de plaats waar een van de meest spectaculaire gevangenisontsnappingen uit de Nederlandse geschiedenis plaatsvond, komt een escape room.

De escape room wordt ontwikkeld door Epic Escape Waalwijk en moet een unieke combinatie worden van vrijetijdsbesteding van nu in de historische omgeving van toen. In de duistere vertrekken van het middeleeuwse kasteel moeten bezoekers binnen een bepaalde tijd alle raadsels, geheimen en puzzels oplossen om te ontsnappen uit de cel.

Volgens directeur Ien Stijns is de escape room meer dan een ontsnappingsspel. ,,Het thema ‘vrijheid van meningsuiting’ is sinds een aantal jaar zeer actueel. Met de escape room willen we bezoekers de ervaring laten ondergaan van wat het betekent om daadwerkelijk opgesloten te zijn omdat je een eigen mening hebt. Een mening die kan afwijken van de mening van een ander, maar daarmee niet fout of goed is. Ook willen wij mensen prikkelen om naar Loevestein te komen en de rijke geschiedenis zelf te ervaren”, aldus Stijns.

De escape room zal de komende maanden worden ontwikkeld en gebouwd. De officiële opening vindt plaats in de herfstvakantie.

poll

Wat vind jij van de nieuwe reclamemast aan de A15 bij Gorinchem-Oost?

Wat vind jij van de nieuwe reclamemast aan de A15 bij Gorinchem-Oost?

  • Een goed idee! Zo komen er tenminste mensen op af (6%)
  • Prima, je moet toch reclame kunnen maken (12%)
  • Slecht, 35 meter is veel te hoog (10%)
  • Erg slecht plan, het leidt alleen maar af (72%)
1091 stemmen