Volledig scherm
© ANP XTRA

Zonder rijbewijs naar theorie-examen rijden. Mag dat?

Per auto naar je theorie-examen? Goed idee, vond een 35-jarige man uit Krimpen aan den IJssel. De politie wachtte hem woensdagochtend op bij het CBR in Schelluinen.

Hij kreeg direct een bekeuring voor rijden zonder rijbewijs. Dat hij het roze pasje nog niet had, gaf hij ruiterlijk toe, aldus de politie. ,,Hij zei: 'Ja, daar ben ik mee bezig''', zegt een woordvoerster. Hoe de man uit Krimpen aan den IJssel thuis is gekomen, is niet bekend. 

Ook is niet duidelijk of hij zijn theorie gehaald heeft. Volgens de politie is het aan het CBR om te beslissen of de man zijn praktijkexamen nog mag afleggen.

 Het CBR laat weten het 'heel goed' te vinden dat de man zijn rijbewijs wil halen. 'Maar wacht nog even met rijden tot het mag, want dit is erg onverstandig.' 

De man kan wel gewoon op praktijkexamen, laat het CBR weten. Eerder dit jaar werd in Haarlem ook een kandidaat bekeurd toen hij na afloop van het theorie-examen zelf naar huis reed.

  1. ‘Ik heb zelfs een antiek kerstservies met bladgoud gekocht voor alleen kerstavond’
    Play
    Kerstserie

    ‘Ik heb zelfs een antiek kerstser­vies met bladgoud gekocht voor alleen kerstavond’

    Wel of geen kerstboom? Uit eten of thuis kokkerellen? Werken of naar familie? Iedereen vult de kerstdagen op z’n eigen manier in. In deze kerstserie trekt verslaggeefster Rozemarijn van der Stelt door de regio om inwoners te vragen: hoe vier jij je kerst? Vandaag vertelt Bianca Confurius, bewoner van het ‘kerstplein’ aan de Goeverneurstraat in Dordrecht, wat kerst voor haar betekent: ,,Ik kook de ouderwetse dingen: aardappelen, groenten, konijn, kalkoen en rollade. Gewoon kerst.”