Volledig scherm
Basil Scarff was een Britse piloot in WOII die neerstortte boven Lingewaal. Hij overleefde dat, dankzij parachute. maar werd wel gevangengenomen door de Duitsers. © Privéfoto - familie Scarff

Zoon Britse WOII-piloot spreekt in Fort Vuren

Peter Scarff, de zoon van de op 15 september 1944 boven Herwijnen neergeschoten Engelse piloot Basil Scarff, geeft op 4 mei een lezing over de luchtoorlog en de crash, die zijn vader overleefde.

Scarff doet dat samen met de voorzitter van het Vliegeniersmuseum, Peter den Tek. Den Tek begon jaren geleden een speurtocht naar de verhalen over de Tweede Wereldoorlog boven de regio. Het  Vliegeniersmuseum, dat in mei 2017 opende, is daar het resultaat van. De nabestaanden van Scarff gaven diens spullen in bruikleen.

Er is om 14.00 uur en om 15.00 uur een lezing. De lezing duurt 30 minuten, is gratis bij te wonen en is gedeeltelijk in het Nederlands en het Engels.

Aanstaande zaterdag zou ook een Lancaster bommenwerper een vlucht boven het museum maken. Eerder deze week liet het Vliegeniersmuseum weten dat dit niet doorgaat.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit West Betuwe en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland