De werf van Damen Shipyards op Avelingen West in Gorinchem, gefotografeerd in 2019. Op meerdere gebouwen liggen op dat moment al zonnepanelen.
Volledig scherm
PREMIUM
De werf van Damen Shipyards op Avelingen West in Gorinchem, gefotografeerd in 2019. Op meerdere gebouwen liggen op dat moment al zonnepanelen. © Damen Shipyards Group

Zorgen over gezondheid Damen-personeel als er straks megawindmolens voor de deur staan

Het plan om bij de Avelingen bij Gorinchem enorme windmolens neer te zetten, stuit op verzet van Damen Shipyards. ,,Direct voor ons kantoor komen enkele windmolens te staan. We maken ons oprecht zorgen over de gezondheid en het welzijn van onze werknemers’’, zegt directielid Jan-Wim Dekker. 

  1. Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

    Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

    Jongeren die vanaf 2015 begonnen zijn met een studie, zitten door het leenstelsel na het afronden ervan vaak met schulden tot in de tienduizenden euro’s. Hoe gaan jongeren met deze schulden om? Zijn ze zich bewust van de verantwoordelijkheden van het afbetalen? En welke gevolgen brengen dit soort schulden met zich mee op de lange termijn? Wij zoeken het uit in deze reeks. Vandaag deel 2, over maximaal lenende studenten.

Rivierenland