Ad Prinse woont aan de Burgemeester Freijterslaan en vindt de verkeerssituatie daar ontzettend gevaarlijk. Als het aan hem ligt wordt deze weg straks een 30-kilometerzone. ,,Ze rijden hier als gekken.”
Volledig scherm
PREMIUM
Ad Prinse woont aan de Burgemeester Freijterslaan en vindt de verkeerssituatie daar ontzettend gevaarlijk. Als het aan hem ligt wordt deze weg straks een 30-kilometerzone. ,,Ze rijden hier als gekken.” © Pix4Profs/Peter Braakmann

30 het nieuwe 50? Goed idee, vindt Ad: ‘Oversteken blijft spannend, ze rijden hier als gekken’

ROOSENDAAL - Een verlaging van de maximumsnelheid van 50 naar 30 kilometer per uur kan op veel Roosendaalse wegen uitkomst bieden, denkt wethouder Cees Lok. Maar zaligmakend zal het niet zijn. ,,Ongelukken kun je nooit helemaal voorkomen.”

 1. Op koopjesjacht via WhatsApp: zo verkopen winkels ondanks de lockdown toch kleding
  PREMIUM

  Op koopjes­jacht via WhatsApp: zo verkopen winkels ondanks de lockdown toch kleding

  ROOSENDAAL/OUDENBOSCH/OUD-GASTEL – Thuisbezorgen, winacties plaatsen op social media of bestellingen ontvangen via WhatsApp: het zijn een aantal creatieve oplossingen van winkeleigenaren in de omgeving van Roosendaal. Op 14 december vorig jaar moesten zij hun deuren sluiten. Maar dat is volgens hen geen reden om bij de pakken neer te gaan zitten. ,,Het was even schakelen, maar we blijven het positief benaderen,” aldus Amanda Mathijssen van Gossip Fashionstore.
 2. Toekomstig minister Bas van ’t Wout komt uit Hoeven: ‘Als iemand het kan, is hij het wel’
  PREMIUM

  Toekomstig minister Bas van ’t Wout komt uit Hoeven: ‘Als iemand het kan, is hij het wel’

  HOEVEN- Integer, een harde werker, kalm, maar ook een fervent PSV-supporter, een degelijk pianospeler (van Frédéric Chopin tot André Hazes) én een goede vriend. Intimi uit Hoeven zijn laaiend enthousiast over plaatsgenoot Bas van ’t Wout (VVD), beoogd opvolger van de vorige week opgestapte Eric Wiebes als minister van Economische Zaken en Klimaat. ,,Als er iemand hiervoor geschikt is, dan is het Bas wel.’’ Maar wie is Bas van ’t Wout eigenlijk?
 1. Dr. Fauci voelt zich 'bevrijd' nu hij met president Biden werkt
  Play

  Dr. Fauci voelt zich 'bevrijd' nu hij met president Biden werkt

 2. Dit was Nederland vandaag: vrijdag 22 januari
  Play

  Dit was Nederland vandaag: vrijdag 22 januari