Volledig scherm
Aanleg wielerbaan op oude sportpark in Roosendaal. © peter van trijen/pix4profs

Aanleg wielerbaan Roosendaal begonnen

ROOSENDAAL - Graafmachines hebben beslag genomen van het oude Red Band Sportpark in Roosendaal om de contouren uit te zetten van Wieler Experience.

De straks geasfalteerde wielerbaan van 1 kilometer loopt gedeeltelijk over de oude atletiekbaan van Thor. Daarnaast komt een mountainbikeparcours van 1,3 kilometer en een pumptrack. 

Dat is een kort en snel parcours met bulten en kombochten voor mini-BMX, waar ook skaters terecht kunnen. Dit onderdeel wordt het eerst afgerond zodat de eerste fietsers volgende maand al terechtkunnen. 

Door het al uitgevoerde grondwerk zijn de eerste hoogteverschillen goed te zien. De gemeente houdt op 28 september een moment waarop de aanleg officieel van start gaat. Het grondwerk zal dan al voor een groot gedeelte klaar zijn en rest nog de bovenlaag.  

Volledig scherm
De atletiekbaan op het Red Band Sportpark in Roosendaal wordt veranderd in een Wieler Experience. © Frank Timmers
 1. Monopoly van Rucphen: 'Wie wil nou niet zijn eigen straat in handen hebben tijdens een avondje Monopoly!'

  Monopoly van Rucphen: 'Wie wil nou niet zijn eigen straat in handen hebben tijdens een avondje Monopoly!'

  RUCPHEN - Geen Kalverstraat, maar misschien wel de Dorpsstraat. Geen Rijksmuseum, maar misschien wel Voetbalvereniging Rood-Wit of RSV. Alles is nog mogelijk voor de Monopoly editie van de gemeente Rucphen. ,,De inwoners gaan zelf bepalen hoe het bordspel wordt opgemaakt. Het wordt een spel van de inwoners en voor de inwoners van de gemeente'', vertelt initiatiefnemer Peter Manniën, eigenaar Plus Rucphen.
 2. Scherp slotdebat in De Kring:
Komt die coffeeshop dan toch stap dichterbij?
  Liveblog, fotoalbum en livestream

  Scherp slotdebat in De Kring: Komt die coffeeshop dan toch stap dichterbij?

  ROOSENDAAL - Een pleidooi van het CDA voor de komst van zogeheten stadsmariniers die onveilige situaties op straat aanpakken. Of de Roosendaalse Lijst die best wil nadenken over de opening van een legaal verkooppunt van softdrugs. En niet te vergeten de ChristenUnie die de handen van ruim vierhonderd bezoekers aan het Groot Roosendaals Slotdebat op elkaar kreeg met een simpele, maar doeltreffende boodschap: 'Het is tijd voor meer liefde in Roosendaal. '