Afval wordt kunst op Roosendaalse basisschool De Blokwei

VIDEOROOSENDAAL - De leerlingen van basisschool De Blokwei in Roosendaal hebben vrijdag iets bijzonders geleerd, namelijk hoe je van afval kunst kunt maken. Hun kunstproject beleefde in de Kruiskerk 's middags het hoogtepunt.

Samen met een aantal kunstenaars gingen de kinderen aan de slag om afval zeer creatief te recyclen. 

Dat leverde een aantal leuke creaties op die in de Kruiskerk aan het publiek werden getoond. Erg in de smaak viel het schoolorkestje met zelfgemaakte ritme-instrumenten. Maar ook Birte oogstte lof met haar jurk die was versierd met verpakkingen van koffie. 

Oude spijkerbroek

Solana en Jane lieten een collage van foto's zien die ze rond de school hadden gemaakt. Niet van mooie plantjes of vlinders maar van plastic afval. Kevin toonde aan het publiek een tas die hij van een oude spijkerbroek had gemaakt. Presentatrice Simone Jacobs noemde Kevins tas zijn eerste Gucci-ontwerp. Veel kinderen hadden voor de dichtkunst gekozen en lazen gedichten over afval voor.

Volledig scherm
Kevin toont de tas die hij van een oude spijkerbroek maakte. © Henk den Ridder
Volledig scherm
Solana en Jane tonen hun collage van foto's van afval. © Henk den Ridder
  1. Airborne festival verhuist van vliegveld naar flink weiland even verderop
    PREMIUM

    Airborne festival verhuist van vliegveld naar flink weiland even verderop

    BOSSCHENHOOFD - Het Airborne (voorheen Daylight) Festival speelt zich niet langer op Breda International Airport af. De luchthavendirectie heeft besloten het aantal evenementen waar het vliegverkeer voor moet worden stilgelegd, te beperken. ,,Het festival was voor beide partijen een enorme logistieke operatie‘’, zegt luchthavenmeester Jan Voeten, die ook waakt dat vliegen op Seppe corps business blijft.