Volledig scherm
Vlnr wethouder Hans Wierikx, directeur Stef Have, luchthavenmeester Jan Voeten en wethouder Thomas Melisse © geen

Airparc Seppe maakt dat vliegveld meer glans krijgt dan ‘zomaar een heideveld’

BOSSCHENHOOFD - Vier jaar nadat toenmalig minister Henk Kamp de eerste vleugel van Airparc Seppe opende, ging donderdag symbolisch de eerste schop in de grond voor de tweede fase. ,,Het heeft iets te lang geduurd, maar de realiteit is soms weerbarstiger dan de planvorming.‘’ verklaarde directeur Stef Have de vertraging.

Tegelijkertijd heeft de vliegveld-eigenaar altijd verkondigd de aanbouw pas te verwezenlijken als alle hangar-units annex kantoren ook verhuurd zijn. Dat is gelukt. Op exact 51 meter van de snelweg A58 bouwt Aan de Stegge het nieuwe bedrijvencomplex, vrijwel identiek aan de eerste fase. Daar komen, zoals Have het aangaf ‘bedrijven, die veel werkgelegenheid genereren, high-technologisch van aard, innovatief en duurzaam zijn. ,,O ja, en ze moeten ook nog iets met luchtvaart hebben‘’, ging het met een knipoog naar de aanwezige wethouders Thomas Melisse en Hans Wierikx van Halderberge. Om maar aan te geven dat de nieuwe partijen zo bijzonder zijn, dat je er geen tientallen van op de wereld kunt vinden.

Chinooks

Have presenteerde de nieuwe partners  aan de genodigden. Ampyx-Power vestigt zich in het Airparc. Het bedrijf gaat in de avonduren tests uitvoeren met de vliegtuigjes aan een kabel, die wind omzetten in elektriciteit. Daarnaast komt Defenture naar het Airparc. Zij ontwikkelen mobiliteitsoplossingen voor defensie doeleinden. ,,Legervoertuigen dus, die met Chinooks in de lucht vervoerd kunnen worden. Ondernemingen, die er voor zorgen dat ons vliegveld meer glans krijgt dan alleen maar een heideveld.‘’ Ook Your Business Online, Boal, AEC Airport en Aero Delft strijken straks neer op Breda Airport. Orange Aircraft schuift op van de eerste vleugel naar de tweede. 

Vloeibaar waterstof

Stef Have lichtte speciaal Aero Delft verder toe. ,,Studenten van het TU Dream Team gaan hier verder met het ontwikkelen van het eerste bemande vliegtuig ter wereld dat wordt aangedreven door vloeibaar waterstof.‘’ Al met al zorgt Airparc Seppe na voltooiing van de tweede fase voor zo'n vierhonderd banen. In volgende stadia breidt het bedrijvenpark met nog twee fasen uit. Wethouder Hans Wierikx kon niet anders dan daar tevreden over zijn. ,,Maar ook op het recreatieve vlak is het vliegveld van toegevoegde waarde.‘’

  1. Oudenbossche boekenmarkt met overvloed voor kwetsbaren
    PREMIUM

    Oudenbos­sche boeken­markt met overvloed voor kwetsbaren

    OUDENBOSCH - Zowel de traditionele boekenmarkt in de Pauluskerk zaterdag en zondag, als de boeken- en cd-markt van Homico/Kringloper op Pagnevaartweg 82 van dinsdag 11 tot en met zaterdag 15 juni, zijn goed verlopen. Beiden organisaties hebben elkaar echt niet 'dwars' gezeten. En zeker niet in de persoonlijke sfeer. Ook geen mindere verkoop. Wel kan in de toekomst binnen Oudenbosch door een betere afstemming wat misverstand voorkomen worden.