Aan molen De Hoop draaien nu twee spandoeken mee om ale dorpsbewoners een hart onder de riem te steken.
Volledig scherm
Aan molen De Hoop draaien nu twee spandoeken mee om ale dorpsbewoners een hart onder de riem te steken. © molenstichting De Hoop

Alles draait om hoop

SPRUNDEL - De 180 jaar oude molen De Hoop trekt met twee enorme spandoeken dezer dagen extra de aandacht. 

Daar aan de rand van het centrum steekt de slogan ‘Sprundel zorgt voor elkaar’ dorpsbewoners een hart onder de riem tijdens de coronacrisis.

Verlichting

 De fors uitgevallen variant op het witte t-shirt met een een rood hart valt veel mensen op, ervaart voorzitter Jan van den Broek van de lokale molenstichting. ,,We kunnen nu vanwege het virus geen mensen op ons molenerf ontvangen, maar iedereen kan deze tekst van ver af wel zien. Ook 's avonds, door onze verlichting.” 

Slogan

De 15 vrijwilligers van De Hoop maakten Sprundelse spandoeken van acht meter lang. Hun trots staat al enige tijd stil in verband met het virus. Van den Broek: ,,Da's jammer, maar het leest wel makkelijker.” 

  1. Binnenkijken in de nieuwe bioscoop van Roosendaal: hier kijk jij straks naar de nieuwste films
    PREMIUM

    Binnenkij­ken in de nieuwe bioscoop van Roosendaal: hier kijk jij straks naar de nieuwste films

    ROOSENDAAL - Meters aan rode stof hangen al aan de muur. Bussels koperdraadjes verraden precies waar de speakers komen te hangen. Op de gigantische houten hellingen staat tot op de millimeter afgetekend waar de stoelen moeten komen. De muren achterin staan zo glad als een spiegel, klaar voor zes enorme doeken. Langzaam maar zeker begint het immense gebouw aan de Nieuwstraat écht op een bioscoop te lijken.