Volledig scherm
Op beide locaties moeten tien dergelijke woningen komen. © Google Maps

Alwel bouwt twintig tijdelijke flexwoningen aan President Kennedylaan in Roosendaal

ROOSENDAAL - Wooncorporatie Alwel gaat volgend jaar zomer twintig zogeheten flexwoningen aan de President Kennedylaan plaatsen. Dat zijn kleine, kant en klare huurwoningen voor mensen die om allerlei redenen met spoed betaalbare woonruimte nodig hebben. 

Die mensen kunnen daar maximaal twee jaar wonen, in afwachting van een meer permanente oplossing. Ook de woningen zelf zijn tijdelijk van aard, ze kunnen ongeveer twintig jaar mee. Omwonenden zijn dinsdag over die plannen geïnformeerd.

Blokken

Quote

Er is voor Roosendaal nog een plan voor nog eens dertig zulke woningen in de maak

Marc van der Steen, Alwel

Die woningen worden op twee plekken gebouwd. Zowel op het stuk tussen de Pootlaan en de Van Effenlaan als tussen de Van Alphenlaan en de Feithlaan komen twee blokken van elk tien woningen. Die bestaan elk uit één bouwlaag met een oppervlakte van 32 vierkante meter. Er worden ook twintig parkeerplekken bij gerealiseerd. De huur zal tussen de 450 en de 500 euro per maand bedragen.

Dringend

Volgens Alwel moeten woningzoekenden in Roosendaal met een dringende huisvestingsbehoefte in de goedkope sociale huursector nu te lang wachten op een woning naar keuze. Die dringende behoefte kan bijvoorbeeld voortkomen uit relationele problemen. Woningzoekenden kunnen via Alwel op die woningen reageren, de woningcorporatie oordeelt vervolgens of de aanvragers ook echt in aanmerking komen voor een dergelijke woning.

Meer plannen

Manager Marc van der Steen van Alwel zegt dat de woningcorporatie deze woonvorm meer toe wil passen in Roosendaal. ,,In Breda werken we hier ook al mee. Er is voor Roosendaal nog een plan voor nog eens dertig zulke woningen in de maak.'' Waar die moeten komen, kan hij nog niet zeggen. Ook kan hij geen verdere mededelingen doen over wat er na die 20 jaar met die gronden aan de Kennedylaan gaat gebeuren.

  1. Overname Joost Zorgt door Actief Zorg; in Bosschenhoofd liep zorg toch al door
    PREMIUM

    Overname Joost Zorgt door Actief Zorg; in Bosschen­hoofd liep zorg toch al door

    BOSSCHENHOOFD - Thuiszorgorganisatie Joost Zorgt wordt overgenomen door een Actief Zorg, een Brabantse partij. Curator Johan Westerhof (HVG Law) uit Utrecht heeft hierover overeenstemming bereikt. Wat de gevolgen voor de Brabantse vestiging in Bosschenhoofd zijn is nog onduidelijk. ,,We wachten nog steeds op een gesprek met de curator‘’, aldus Franklin Elgin, franchisenemer van Joost Zorgt in West-Brabant en inmiddels ook Rotterdam. ,,Of ook wij onder de naam Actief Zorg verder gaan, kan ik pas daarna zeggen.‘’