Volledig scherm
Gemeente Halderberge. © Halderberge

Ambities te over bij presentatie Zomernota Halderberge

OUDENBOSCH - Dat de ambities van het nieuwe college van Halderberge geld gaan kosten, was al bij de lancering van de nieuwe coalitie  zonneklaar. De financiële gevolgen zijn dit jaar nog wel te overzien, komend jaar sluit de Zomernota met een tekort van 375.000 euro. 

Toch voorziet financieel wethouder Jan Mollen geen onoverkomelijke problemen om het wensenlijstje in vervulling te laten gaan. ,,De lastenstijging blijft beperkt. Ons weerstandsvermogen is goed en dat tekort gaan we dekken uit de Intergas-eindafrekening.''

Verwachtingen

Hard is de voorbije weken gewerkt om zo kort na de bestuurswisseling het nieuwe collegewerkprogramma 'Samen vooruit' reeds te vertalen naar de Zomernota 2018. Daarin staan alle extra uitgaven opgenomen, waarmee college en raad de verwachtingen hopen waar te maken. 

Inwoners van Halderberge kunnen dat van dichtbij volgen. Het spreekuur van het  college en raadsvergaderingen zijn de komende periode vaker op locatie. De gemeente meet ook de klanttevredenheid. Via het burgerpanel wordt onderzoek gedaan naar de grootste ergernissen van inwoners op straat. Er is dit college alles aan gelegen irritaties om te zetten in complimenten.

In zijn algemeenheid moet leegstand worden voorkomen, moeten er meer huizen komen en verdient het openbaar groen een flinke boost.

De introductie van Happy streets is letterlijk een voorbeeld van burgers blij maken met een vrolijke, speelse straatinrichting. Halderberge gaat ook experimenteren met een klimaatstraat en een waterplein. Woningbouwplannen worden versneld uitgevoerd, zoals sportpark Pagnevaart Oudenbosch en de oude schoollocatie in Oud Gastel. 

Eenzaamheid

Voor de ambities uit de Economische visienota trekt de gemeente een extra beleidsmedewerker aan. Ruimere vestigigingsmogelijkheden ontstaan bij Airparc Seppe, teneinde ook daar de economische groei te bevorderen. In de zorg komt veel aandacht voor eenzaamheidsbestrijding. Dat gebeurt onder meer met een onderzoek  naar veerkracht onder de inwoners. Voor optimaler gebruik van dorpshuis Bosschenhoofd legt het college 10 mille opzij. Daarnaast wordt de kwaliteit van buitensportaccommodaties getoetst. 

  1. Bach componeerde het hele jaar door, dus ook voor kerstmis: Weihnachtsoratorium te beluisteren in Wouwse kerk

    Bach componeer­de het hele jaar door, dus ook voor kerstmis: Weihnachts­ora­to­ri­um te beluiste­ren in Wouwse kerk

    WOUW/OUDENBOSCH - In de donkere dagen voor kerst een artikel schrijven over de Matthäus Passion komt vreemd over. Toch is er alle aanleiding toe, want de Oudenbossche stichting, die jaarlijks Bachs meesterwerk rond Pasen laat uitvoeren, bestaat 25 jaar. Een jubileum waarin de stichting West-Brabant wil laten kennismaken met ander werk van Johann Sebastian Bach, meer specifiek het Weihnachtsoratorium.