Apotheek weer open, huisartsenpraktijk blijft gesloten na plofkraak in Roosendaal

videoROOSENDAAL - De apotheek naast de bank, die door de plofkraak in Roosendaal is getroffen, is vrijdagmiddag weer opengegaan. De huisartsenpraktijk is veel zwaarder getroffen door de enorme ontploffing en blijft dicht.

Patiënten kunnen de medicijnen weer ophalen in de apotheek aan de Kennedylaan. De apotheek is voorlopig langs de achteringang bereikbaar, maar later vanmiddag zal de voordeur weer opengaan.

Roosendaalse huisartsen is wel gevraagd om nieuwe medicijnen bij andere apotheken af te halen. Door de plofkraak kan er slechts in beperkte mate gewerkt worden

Enorme schade

De huisartsenpraktijk blijft gesloten en zal volgende week spreekuur houden vanuit Praktijk Kroevenpoort. De huisartsen van de praktijk Reedijk en Van Rijn zouden sowieso maandag, dinsdag en woensdag nog werken en daarna met vakantie gaan. Maar door de enorme schade van de plofkraak kan de huisartsenpraktijk in het begin van de week nog niet open.

,,We hebben met zijn allen vanmorgen hard gewerkt om zo snel mogelijk weer open te kunnen zijn. Het pand mochten we eerst nog niet in, omdat de politie nog met het onderzoek bezig was en het veilig moest zijn. Daarna hebben we een hoop moeten regelen maar we zijn weer open", vertellen apothekers Stefan Emmen en Bas van Bergen.

Volledig scherm
Huisartsenpraktijk blijft gesloten na plofkraak in Roosendaal. © Foto Alfred de Bruin
Volledig scherm
Apotheek weer open via achteringang na plofkraak in Roosendaal. © Foto Alfred de Bruin