Volledig scherm
PREMIUM
Aardbeienplukkers langs de A58.

Dit is hoeveel arbeidsmigranten er zijn in Roosendaal

ROOSENDAAL - Arbeidsmigranten worden steeds belangrijker voor onze economie. In sommige bedrijven in West-Brabant - de logistieke hotspot van Nederland - zijn ze zelfs onmisbaar.

Neem het grote e-commerce distributiecentrum van Lidl op Borchwerf II dat binnenkort operationeel is. Of de aardbeientelers in de polders rondom Roosendaal. Ze bieden werk aan honderden mensen. Werk dat in toenemende mate door werknemers uit Oost-Europa wordt verricht. Nu de economie weer volop draait en de beroepsbevolking in deze regio krimpt, zal het percentage arbeidsmigranten verder stijgen. Roosendaal telde op 1 juni dit jaar 2.145 geregistreerde Oost-Europeanen.

  1. Alleen het neusje van de zalm bij vogeltentoonstelling
Rucphen

    Alleen het neusje van de zalm bij vogeltentoonstelling Rucphen

    RUCPHEN - Ze produceren een heleboel geluid, 375 vogeltjes bij elkaar. Maar een echte vogelliefhebber heeft geen last van het gekwetter. Hoewel het houden van vogels volgens voorzitter Paul Antonissen een steeds minder populaire hobby wordt, valt de terugloop bij De Vogelvrienden Rucphen wel mee. Volgens de voorzitter stelden maar liefst 107 vogelhouders hun favoriete gevederde vrienden ten toon tijdens de 40e internationale vogeltentoonstelling in Rucphen.