Artsenpraktijk blijft vrijdag dicht na plofkraak in Roosendaal: veel schade

Video'sROOSENDAAL - Op een pinautomaat van ABN AMRO in Roosendaal is vrijdagochtend een plofkraak gepleegd. Dat gebeurde rond vijf uur aan de President Kennedylaan. Als gevolg daarvan kan de naastgelegen huisartsenpraktijk vrijdag niet open. 

Bij de apotheek en huisartsenpraktijk is een grote ravage ontstaan. Bewoners uit verschillende straten hoorden een enorme knal. Volgens de politie zijn er geen gewonden gevallen bij de plofkraak, maar is er wel ontzettend veel schade. De voorpui van het gebouw is flink vernield. 

Ook binnen is te zien dat de klap een ravage heeft veroorzaakt, vooral bij de huisartsenpraktijk. Onduidelijk is nog of de praktijk, als ook de apotheek, vandaag open kunnen gaan. Van binnen zijn er scheuren in de muren te zien, als gevolg van de plofkraak.

Bij Huisartsenpraktijk Kennedylaan gaan ze er niet vanuit dat ze zomaar terug kunnen naar het pand. Patiënten kunnen op de website van de artsen lezen dat het spreekuur volgende week vanuit de praktijk Kroevenpoort wordt gehouden, aan de Eglantier in Roosendaal. De apotheek is vrijdagmiddag weer opengegaan. Bezoekers kunnen langs de achteringang naar binnen.

Afgezet

De President Kennedylaan, waar de plofkraak is gepleegd, werd uit voorzorg afgezet, maar is inmiddels weer open. Een bommenexpert kwam ter plekke en heeft de situatie veiliggesteld. Er zijn geen explosieven meer aangetroffen. Brokstukken van het gebouw liggen tientallen meters verder in de omgeving.

Vermoedelijk zitten in totaal drie criminelen achter de plofkraak. Getuigen hebben hen zien wegrijden op scooters. Hoeveel zij hebben buitgemaakt, is nog niet duidelijk.

Volledig scherm
Ravage bij apotheek Roosendaal na plofkraak © Christian Traets
Volledig scherm
Politie doet onderzoek na de plofkraak. © Alfred de Bruin
Volledig scherm
Plofkraak Roosendaal © Jos Hack
Volledig scherm
Plofkraak Roosendaal © Jos Hack
 1. Eigentijdse herinnering aan de turfvaart in Roosendaal
  PREMIUM

  Eigentijd­se herinne­ring aan de turfvaart in Roosendaal

  ROOSENDAAL - Het oudste cultuurhistorisch monument van Roosendaal ligt verscholen in de wijk Kortendijk. De ogen van Cor Rops, voorzitter van projectgroep Herleving Turfgeschiedenis West-Brabant, glimmen als hij dat zegt. Het gaat om turfvaart De Staaltjes, zo’n 700 jaar oud, die achter de Desmijndijk en Diamantdijk loopt. Kunstenaars Benjamin Scheltema en Bob Martens hebben in de onderdoorgang zaterdag in twee mooie wandschildering een eigentijdse herinnering aan de turfvaart vereeuwigd.
 2. Deze danser is de bedenker van de Vogeltjesdans en hij komt uit St. Willebrord
  PREMIUM
  video

  Deze danser is de bedenker van de Vogeltjes­dans en hij komt uit St. Willebrord

  SINT WILLEBRORD - Fernando Reyes (58) – geboren als Conny van Es en in St. Willebrord opgegroeid met Corrie Konings – reisde als professioneel danser de hele wereld over. Hij werd bekend als bedenker van de Vogeltjesdans en geeft op Mallorca waar hij woont, 250 Spaanse dansvoorstellingen per jaar. Maar toch hunkert hij nog altijd naar erkenning. ,, Ik heb aardig wat gedaan om de naam Willebrord bekend te maken. Een lintje zou ik wel leuk vinden.”