Artsenpraktijk blijft vrijdag dicht na plofkraak in Roosendaal: veel schade

Video'sROOSENDAAL - Op een pinautomaat van ABN AMRO in Roosendaal is vrijdagochtend een plofkraak gepleegd. Dat gebeurde rond vijf uur aan de President Kennedylaan. Als gevolg daarvan kan de naastgelegen huisartsenpraktijk vrijdag niet open. 

Bij de apotheek en huisartsenpraktijk is een grote ravage ontstaan. Bewoners uit verschillende straten hoorden een enorme knal. Volgens de politie zijn er geen gewonden gevallen bij de plofkraak, maar is er wel ontzettend veel schade. De voorpui van het gebouw is flink vernield. 

Ook binnen is te zien dat de klap een ravage heeft veroorzaakt, vooral bij de huisartsenpraktijk. Onduidelijk is nog of de praktijk, als ook de apotheek, vandaag open kunnen gaan. Van binnen zijn er scheuren in de muren te zien, als gevolg van de plofkraak.

Bij Huisartsenpraktijk Kennedylaan gaan ze er niet vanuit dat ze zomaar terug kunnen naar het pand. Patiënten kunnen op de website van de artsen lezen dat het spreekuur volgende week vanuit de praktijk Kroevenpoort wordt gehouden, aan de Eglantier in Roosendaal. De apotheek is vrijdagmiddag weer opengegaan. Bezoekers kunnen langs de achteringang naar binnen.

Afgezet

De President Kennedylaan, waar de plofkraak is gepleegd, werd uit voorzorg afgezet, maar is inmiddels weer open. Een bommenexpert kwam ter plekke en heeft de situatie veiliggesteld. Er zijn geen explosieven meer aangetroffen. Brokstukken van het gebouw liggen tientallen meters verder in de omgeving.

Vermoedelijk zitten in totaal drie criminelen achter de plofkraak. Getuigen hebben hen zien wegrijden op scooters. Hoeveel zij hebben buitgemaakt, is nog niet duidelijk.

Volledig scherm
Ravage bij apotheek Roosendaal na plofkraak © Christian Traets
Volledig scherm
Politie doet onderzoek na de plofkraak. © Alfred de Bruin
Volledig scherm
Plofkraak Roosendaal © Jos Hack
Volledig scherm
Plofkraak Roosendaal © Jos Hack