Volledig scherm
© ThinkStock

Belastingaanslag Rucphen simpeler

RUCPHEN - Inwoners en bedrijven in Rucphen krijgen hun gemeentelijk aanslag en die van het waterschap voortaan op één document.

De gecombineerde aanslag valt eind februari in de brievenbus. De verstuurder is de Belastingsamenwerking West-Brabant. Die huist in Etten-Leur en verzorgt deze rekeningen voor waterschap Brabantse Delta en gemeenten.

Samenwerking

De gemeente Rucphen is sinds 1 januari dit jaar de twaalfde deelnemer aan de BWB. De andere tien gemeenten - naast het waterschap - zijn Bergen op Zoom, Breda, Dongen, Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Oosterhout, Roosendaal, Woensdrecht en Zundert.  

Voor belastingplichtigen die niet via automatische incasso in tien termijnen betalen, is er maar één betalingstermijn. Het bedrag moet binnen twee maanden nadat de aanslag is verstuurd bij de BWB binnen zijn. Bij een aanmaning komen extra kosten voor de belastingbetaler kijken.

  1. Onbekende kapster Selda stoot Nieuwe-Democraten-icoon Schijvenaars door één stem van de troon in Roosendaal
    PREMIUM

    Onbekende kapster Selda stoot Nieu­we-De­mo­cra­ten-icoon Schijvenaars door één stem van de troon in Roosendaal

    ROOSENDAAL - Het is daags na de gemeenteraadsverkiezingen in Roosendaal misschien nog wel groter nieuws dan de forse winst van oppositiepartijen VLP en GroenLinks: de ene zetel die de Nieuwe Democraten woensdag overhield gaat tot ieders verrassing niet naar partij-icoon Ton Schijvenaars, maar naar de volstrekt onbekende Selda Bozkurt (43). De kapster van Turkse origine (nummer 15 van de 17 kandidaten op de kieslijst) troeft Schijvenaars met het kleinst mogelijk verschil af: Schijvenaars kreeg 307 stemmen, Bozkurt 308.