Volledig scherm
Beschadigde ruiten van Passerelle in november vervangen met speciale kraan © Foto Alfred de Bruin

Beschadigde ruiten van Passerelle in november vervangen met speciale kraan

ROOSENDAAL - De beschadigde ruiten van de Passerelle worden in november vervangen met een speciale kraan. De ruiten in de brug bij het Roosendaalse station zijn gemaakt van speciaal veiligheidglas.

Volgens de gemeente is er geen gevaar voor het publiek omdat dankzij het veiligheidsglas er niemand doorheen kan vallen. Verschillende ruiten van de brug over het spoor zijn flink beschadigd. 

Sommigen lijken zelfs beschoten te zijn, maar door het veiligheidsglas kunnen ze niet breken. Ook verschillende ramen in de lift en de liftschacht zijn vernield.

Vervangen kan pas in november omdat de speciale ruiten precies op de juiste maat gemaakt  moeten worden. Het plaatsen gaat een hele klus worden boven het spoor. In overleg met Prorail komt daar een bijzondere kraan voor, vanwege het risicovolle werk boven het spoor bij het station.

De miljoenen euro's kostende overgang van de Stationsstraat naar het parkeerterrein van het Herstaco-stadion het doelwit is vaker doelwit van vandalen geweest. In 2015  werden ook vijf ruiten van de Passerelle en twee glasdelen van de lift vernield. 

Uiteindelijk werden daar twee mensen voor opgepakt, zij draaiden uiteindelijk ook op voor de totale schade: 9.000 euro. 

Volledig scherm
Beschadigde ruiten van Passerelle in november vervangen met speciale kraan © Foto Alfred de Bruin
 1. Eigentijdse herinnering aan de turfvaart in Roosendaal
  PREMIUM

  Eigentijd­se herinne­ring aan de turfvaart in Roosendaal

  ROOSENDAAL - Het oudste cultuurhistorisch monument van Roosendaal ligt verscholen in de wijk Kortendijk. De ogen van Cor Rops, voorzitter van projectgroep Herleving Turfgeschiedenis West-Brabant, glimmen als hij dat zegt. Het gaat om turfvaart De Staaltjes, zo’n 700 jaar oud, die achter de Desmijndijk en Diamantdijk loopt. Kunstenaars Benjamin Scheltema en Bob Martens hebben in de onderdoorgang zaterdag in twee mooie wandschildering een eigentijdse herinnering aan de turfvaart vereeuwigd.
 2. Deze danser is de bedenker van de Vogeltjesdans en hij komt uit St. Willebrord
  PREMIUM
  video

  Deze danser is de bedenker van de Vogeltjes­dans en hij komt uit St. Willebrord

  SINT WILLEBRORD - Fernando Reyes (58) – geboren als Conny van Es en in St. Willebrord opgegroeid met Corrie Konings – reisde als professioneel danser de hele wereld over. Hij werd bekend als bedenker van de Vogeltjesdans en geeft op Mallorca waar hij woont, 250 Spaanse dansvoorstellingen per jaar. Maar toch hunkert hij nog altijd naar erkenning. ,, Ik heb aardig wat gedaan om de naam Willebrord bekend te maken. Een lintje zou ik wel leuk vinden.”