Volledig scherm
Het meer bij de Ottermeerhoeve © Google Maps

Blauwalg in Ottermeerhoeve in Nispen, Omgevingsdienst raadt zwemmen af

NISPEN/WOUWSE PLANTAGE - In het meer van camping en landgoed Ottermeerhoeve tussen Nispen en Wouwse Plantage is blauwalg aangetroffen. 

De Omgevingsdienst raadt zwemliefhebbers aan de plas voorlopig te mijden. Dat wil niet zeggen dat het verboden is een duik in de plas te nemen, maar dat is volgens de Omgevingsdienst op eigen risico. 

Hoelang het negatief zwemadvies van kracht blijft, is nog onduidelijk. Dat wordt pas ingetrokken wanneer er een structurele verbetering van de waterkwaliteit is aangetoond. 

De Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant - die in heel Brabant het water controleert - trof bij een van de laatste inspecties een forse groei van blauwalg aan in het water. Die bacteriën kunnen voor gezondheidsproblemen zorgen. Op de site www.zwemwater.nl staat te lezen in welke meren er wel en niet kan worden gezwommen.

  1. Deze danser is de bedenker van de Vogeltjesdans en hij komt uit St. Willebrord
    PREMIUM
    video

    Deze danser is de bedenker van de Vogeltjes­dans en hij komt uit St. Willebrord

    SINT WILLEBRORD - Fernando Reyes (58) – geboren als Conny van Es en in St. Willebrord opgegroeid met Corrie Konings – reisde als professioneel danser de hele wereld over. Hij werd bekend als bedenker van de Vogeltjesdans en geeft op Mallorca waar hij woont, 250 Spaanse dansvoorstellingen per jaar. Maar toch hunkert hij nog altijd naar erkenning. ,, Ik heb aardig wat gedaan om de naam Willebrord bekend te maken. Een lintje zou ik wel leuk vinden.”