De flyer van Wouw helpt Wouw!
Volledig scherm
De flyer van Wouw helpt Wouw! © Johan van Loenhout

Boodschappenservice Wouw heeft alles, behalve voldoende klanten

WOUW - Wouwse winkeliers die mee willen werken staan in de rij. Vrijwilligers te over. Er staan zelfs vier bestelbusjes klaar om de boodschappen in Wouw rond te brengen. Maar er zijn nog niet genoeg klanten.

,,De hulpvraag boven water zien te krijgen is het probleem,” zegt Johan van Loenhout, een van de initiatiefnemers in Wouw.

Het eerste idee voor boodschappenservice Wouw helpt Wouw! ontstond op zondag 15 maart, de dag waarop het kabinet bekendmaakte dat scholen, sportclubs en de horeca drie weken op slot moesten. Johan van Loenhout en Thea Jansen wilden in die periode de hulp aan de kwetsbare medemens coördineren. 

Quote

Vrijwilli­gers meldden zich massaal en spontaan aan. Ook jonge mensen

Johan van Loenhout, Wouw helpt Wouw!

Ze zochten winkeliers die mee wilden doen. ,,Vrijwilligers meldden zich massaal en spontaan aan”, vertelt Van Loenhout. ,,Ook jonge mensen.” Alle belangstellenden zijn gescreend en verzekerd via de gemeente Roosendaal. Ook is samenwerking gezocht met Wouwse en Heerlese winkeliers.

Ook Super de Buurt te Heerle doet mee aan Wouw helpt Wouw!
Volledig scherm
Ook Super de Buurt te Heerle doet mee aan Wouw helpt Wouw! © peter van trijen/pix4profs

De meeste winkels doen mee, zoals de Jumbo in Wouw en Super de Buurt in Heerle. ook plaatselijke slagers, bakkers, groenteboeren en de kaaswinkel zijn aangehaakt. Thea Jansen: ,,Boodschappen die dinsdag voor 12.00 uur zijn besteld worden woensdag bezorgd. Donderdag voor 12.00 uur bestelde boodschappen worden vrijdag afgeleverd.”

Schroom en schaamte

Maar klanten vinden is moeilijk. Misschien is er schroom. Schaamte om hulp te vragen?” denkt Van Loenhout. Er staan vier bestelbusjes klaar om de boodschappen rond te brengen. ,,Daardoor kunnen we gratis bezorgen!”zegt Van Loenhout. Er worden flyers rondgebracht in de vier Wouwse dorpen.

Leuke Pasen

,,Er is bewust voor gekozen om dit goed voor te bereiden en deze service in te laten gaan voor Pasen”, vertelt Ellen Luijsterburg van Boerderijwinkel Luijsterburg, ,,zodat de mensen toch nog een leuke Pasen kunnen beleven in deze moeilijke tijd.”