Volledig scherm
Basisschool De Stappen wordt een zogeheten integraal kindcentrum. © Pix4Profs/Peter Braakmann

Bouw nieuw kindcentrum in Wouw in de zomer van start

WOUW - Zeven kinderen van de leerlingenraad van basisschool De Stappen probeerden gisterochtend met vereende krachten het startbord van het nieuwe kindcentrum in Wouw te onthullen, maar pas toen enkele volwassenen een handje hielpen, kwam het bord tevoorschijn.

Komende zomer wordt begonnen met de bouw, die medio 2021 in gebruik genomen kan worden. Afgelopen week lichtte directeur Rini Damen van De Stappen samen met Els van den Broek van de Kober kinderopvang de nieuwbouwplannen toe voor ouders en belangstellenden.

Open school

Ook gemeenteambtenaren en architecten van RoosRos uit Oud-Beijerland waren er om het ontwerp van het twee verdiepingen tellende kindcentrum toe te lichten. Het gebouw wordt een open school met instructieruimtes, onderwijspleinen en ruimtes om te spelen, te lezen en te onderzoeken.

Rini Damen vertelde over het nieuwe onderwijsconcept dat de komende jaren stap voor stap wordt ingevoerd. ,,We gaan niet meteen alles over boord gooien, het goede behouden we en het nieuwe wordt stap voor stap aangepast”, stelde hij de ouders gerust.

Het nieuwe gebouw staat met de voorzijde naar de Kloosterstraat. Er komt veel groen omheen en samen met de kinderen wordt de speelomgeving ingericht. Aan de zijde van het Strijp blijft een strook grond over. De gemeente gaat daar samen met de dorpsbewoners een invulling voor zoeken.