Volledig scherm
In een buurthuis aan de Graaf Engelbrechtstraat in Kruisland heeft een kleine brand gewoed. © Christian Traets

Brand in buurthuis in Kruisland, vuur snel onder controle

KRUISLAND - Aan de Graaf Engelbrechtstraat in Kruisland woedde donderdagochtend een kleine brand in een buurthuis. De brandweer kwam met twee blusvoertuigen ter plekke en kreeg het vuur snel onder controle. Er raakte niemand gewond.

Naar aanleiding van de nodige rookontwikkeling in het pand werd de brandweer gealarmeerd. Die rookontwikkeling was ontstaan vanuit de afzuigkap in de keuken van het buurthuis. De aanwezige mensen waren daarna snel buiten. Het vuur werd geblust en de brandweer controleerde voor de zekerheid de rest van het pand.

Daarna kon iedereen weer naar binnen.

 1. Eigentijdse herinnering aan de turfvaart in Roosendaal
  PREMIUM

  Eigentijd­se herinne­ring aan de turfvaart in Roosendaal

  ROOSENDAAL - Het oudste cultuurhistorisch monument van Roosendaal ligt verscholen in de wijk Kortendijk. De ogen van Cor Rops, voorzitter van projectgroep Herleving Turfgeschiedenis West-Brabant, glimmen als hij dat zegt. Het gaat om turfvaart De Staaltjes, zo’n 700 jaar oud, die achter de Desmijndijk en Diamantdijk loopt. Kunstenaars Benjamin Scheltema en Bob Martens hebben in de onderdoorgang zaterdag in twee mooie wandschildering een eigentijdse herinnering aan de turfvaart vereeuwigd.
 2. Deze danser is de bedenker van de Vogeltjesdans en hij komt uit St. Willebrord
  PREMIUM
  video

  Deze danser is de bedenker van de Vogeltjes­dans en hij komt uit St. Willebrord

  SINT WILLEBRORD - Fernando Reyes (58) – geboren als Conny van Es en in St. Willebrord opgegroeid met Corrie Konings – reisde als professioneel danser de hele wereld over. Hij werd bekend als bedenker van de Vogeltjesdans en geeft op Mallorca waar hij woont, 250 Spaanse dansvoorstellingen per jaar. Maar toch hunkert hij nog altijd naar erkenning. ,, Ik heb aardig wat gedaan om de naam Willebrord bekend te maken. Een lintje zou ik wel leuk vinden.”