Burgemeester Heleen van Rijnbach-de Groot werkt nog wel vanuit haar werkkamer op het gemeentehuis. Donderdag 2 april houdt ze een Facebook live sessie.
Volledig scherm
Burgemeester Heleen van Rijnbach-de Groot werkt nog wel vanuit haar werkkamer op het gemeentehuis. Donderdag 2 april houdt ze een Facebook live sessie. © Gemeente Halderberge

Burgemeester en wethouder Halderberge gaan via Facebook live in gesprek met inwoners

OUDENBOSCH - Aan dienstverlening doen in tijden waarin sociaal contact tot een minimum beperkt moet worden, is niet eenvoudig. Maar in Halderberge heeft het gemeentebestuur er wat op gevonden.

Donderdag 2 april zullen burgemeester Heleen van Rijnbach en wethouder Thomas Melisse via Facebook Live proberen vragen van inwoners uit Halderberge over Corona te beantwoorden. Het begint om 16.30 uur.

De sessie is te volgen op de Facebookpagina van de gemeente Halderberge. Wie nu al vragen wil stellen, kan die onder het bericht van de gemeente op Facebook plaatsen of door te mailen naar communicatie@halderberge.nl. 

Het gaat om vragen waar de gemeente een rol in vervult. Bijvoorbeeld over het hoe en waarom van een noodverordening, maar ook steunmaatregelen voor ondernemers in Halderberge. Maar ook over werkzaamheden in de wijk of de wijze van afvalinzameling kunnen aan bod komen. Persoonlijke of privékwesties zullen onder meer omwille van de privacy niet besproken worden. Ook op medische zaken hebben de bestuurders geen antwoord.

De camera voor de Facebook-live sessie wordt opgesteld in de hal van het gemeentehuis. Burgemeester en wethouder  gaan op minstens anderhalve meter van elkaar vandaan zitten.

Afhankelijk van de belangstelling voor het online vragenuurtje,  willen de bestuurders de Facebook-sessie vaker doen.