Volledig scherm
Fietsers rijden over het fietspad aan de noordzijde op Burgemeester Schneiderlaan in Roosendaal Archieffoto Christian Traets © Maricmedia

Burgemeester Schneiderlaan en Bergsebaan op de schop komende weken

ROOSENDAAL/HEERLE - Twee grote werken aan wegen starten maandag in de gemeente Roosendaal:  herinrichting van de Bergsebaan in Heerle en vernieuwing van de fietspaden langs de Burgemeester Schneiderlaan in Roosendaal. 

Beide werken duren allebei ongeveer 7 tot 8 weken, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Fietspaden Burgemeester Schneiderlaan

Volledig scherm
Omleidingsroute Noordelijk fietspad Burgemeester Schneiderlaan © Gemeente Roosendaal

De fietspaden bij de Burgemeester Schneiderlaan zijn in het verleden al regelmatig opgeknapt. De wortelopdruk van de bomen is zo groot dat er besloten is om de fietspaden opnieuw aan te leggen.  

Het fietspad aan de noordzijde schuift een beetje op zodat de bomen wat meer ruimte krijgen. Met het aanleggen van wortelschermen naast het fietspad wordt de kans op opdruk ook veel kleiner. 

Aan de zuidzijde staan naast het pad aan beide kanten bomen. Dit fietspad kan dus niet opschuiven. Ook hier plaatsen de gemeente bij de aanleg wortelschermen ter voorkoming van wortelopdruk. De tegels van het voetpad worden opnieuw gelegd. 

Volledig scherm
Omleidingsroute Zuidelijk fietspad Burgemeester Schneiderlaan © Gemeente Roosendaal

De aanleg van het fietspad aan de noordzijde duurt ongeveer 3 weken en van de zuidzijde ongeveer 4 weken. De start is maandag, de eerste dag van de herfstvakantie, is eerst aan de noordzijde om de overlast voor de scholieren zo min mogelijk te maken.

Er zijn volgens de gemeente goede omleidingsroutes, waarover ook de scholen geïnformeerd zijn.

Bergsebaan tussen Wouw en Heerle

De Bergsebaan tussen Wouw en Heerle is aan een opknapbeurt toe. Eerst zou het alleen gaan om een nieuwe asfaltdeklaag, maar de werkzaamheden die maandag beginnen worden groter. 

De Bergsebaan is een belangrijke doorgaande weg voor fietsers en bestemmingsverkeer. Vanuit bewoners en de Dorpsraad Wouw is de wens uitgesproken om de weg ook te herinrichten. 

Sinds begin 2017 zijn er gesprekken gevoerd met de omwonenden en hebben er ook verschillende informatieavonden plaatsgevonden. Het uiteindelijke ontwerp is fietsvriendelijker geworden en heeft als verkeersremmende maatregelen een aantal drempels. Dinsdag 2 oktober is de planning met de bewoners doorgenomen tijdens een drukbezochte inloopavond. 

Het werk wordt in 2 fases uitgevoerd. De werkzaamheden aan het eerste deel, vanaf Wouw tot aan het onbemande tankstation, zullen ongeveer 4 weken in beslag nemen. 

Voor het tweede deel, vanaf het tankstation tot aan het spoor, staan ongeveer 3 weken gepland. Door het werken in twee fases in te delen, probeert de gemeente dat de aanliggende bedrijven en bewoners zo min mogelijk last hebben van het werk. De bedrijven blijven bereikbaar. 

De omleidingsroutes lopen via Wouw en Heerle.

Volledig scherm
Bergsebaan tussen Wouw en Heerle © Foto Google Maps
  1. Springbulten crossterrein Oude Bredasepostbaan moeten met de grond gelijk gemaakt worden
    PREMIUM

    Springbul­ten crosster­rein Oude Bredase­post­baan moeten met de grond gelijk gemaakt worden

    HOEVEN - Een crossterrein met springbulten en schuine bochtheuvels aan de Oude Bredasepostbaan in Hoeven moet op last van de gemeente met de grond gelijk gemaakt worden. Een buurtbewoner tekende bezwaar aan tegen het crossen met motoren en quads op een weiland in eigendom van de familie Van der Donk. De hindernissen moeten binnen drie maanden verwijderd zijn, anders legt de gemeente een dwangsom van 1000 euro op.