Volledig scherm
Een van de onderwerpen die de Centrumtafel onlangs besprak, was het te lang omhoog blijven staan van de openbare toiletten. © Alfred de Bruin

Centrumtafel zoekt Roosendalers die mee willen praten over hun binnenstad

ROOSENDAAL - De Centrumtafel is op zoek naar betrokken Roosendalers die mee willen praten over allerlei zaken rondom de leefbaarheid in hun binnenstad. 

Marcel de Beer van bewonersplatform Centrum: ,,We zitten vaak met een vaste, enthousiaste groep aan tafel, maar die club mag wel groeien.'' De Centrumtafel komt op 16 augustus vanaf 16.00 uur bij elkaar in Parrotia aan de Markt, bewoners, bezoekers en gebruikers van de binnenstad kunnen zo aanschuiven om mee te praten.

Oprichting

De Centrumtafel is een initiatief van bewonersplatform Centrum, woningcorporatie Alwel, welzijnsorganisatie WijZijn Traverse en de gemeente Roosendaal. De eerste bijeenkomst was in januari van dit jaar, weet De Beer. ,,Opgericht omdat we merkten dat mensen een aanspreekpunt in het centrum misten.'' Tot eind 2013 hield het bewonersplatform zelf altijd een openbare bijeenkomst op de Markt, maar dat is door de jaren heen verwaterd. 

Op de hoogte

De Beer: ,,Met dat spreekuur willen we elkaar toch op de hoogte houden van wat er gebeurt in de binnenstad. Anders komen bewoners naar ons idee te veel buitenspel te staan.'' Bij die gesprekken schuiven behalve de betrokken instanties bijvoorbeeld ook de wijkzuster en de wijkagent aan. 

De Beer: ,,Daarbij komen bekende ergernissen voorbij, zoals hardrijders, hangjongeren en hondenpoep. Maar de afgelopen keer is er ook gesproken de openbare urinoirs en waarom die in het weekend zo lang omhoog blijven staan.''

De Centrumtafel komt iedere derde donderdag van de maand om 16.00 uur bij elkaar in Parrotia.