Volledig scherm
Chef aan Tafe: met z'n allen op een kluitje in de keuken van chef-kok Randy Mollen. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Chef aan tafel in Hoevens restaurant d'n Halder: eten met de kok als het ware op schoot

HOEVEN - De vlag dekt de lading niet helemaal, want ‘Bij de Chef aan tafel!’ is eigenlijk ‘gast in de keuken’. Eigenaar Randy Mollen van het Hoevense restaurant d'n Halder wilde zijn gasten al langer laten zien met welk plezier er in de keuken gewerkt wordt. 

,,Fysiek leek dat onmogelijk. Het restaurantgedeelte is gescheiden van de keuken. Maar als we allemaal een beetje inschikken kan ik naast het uitgiftebuffet drie tafels kwijt voor achttien personen.‘’ Vorig jaar november zette hij het nieuwe concept voor het eerst in de etalage. Het was meteen een succes en dus herhalen Randy en zijn personeel Chef aan tafel! opnieuw.

Bitterbal van beenham

Vier woensdagavonden is het grote restaurant gesloten en komen de deelnemers vanuit de zijdeur in de ontvangstruimte. Na een welkomstdrankje met lekkere muziek van de deejay van dienst wordt het gezelschap naar de tafels in de keuken geleid. Daar trakteren Randy en zijn koks de mensen op een avondvullende reeks kleine gerechten. Van een bitterbal van beenham op een waldorfsalade, tot geookte kabeljauw met kappetjes, Thais cremesoep, gegrilde tongfilet en gegaarde fazant.

De gasten kijken vanaf de tafels toe hoe de koks te werk gaan. De keuken is zoals altijd: goed verlicht. Geen diner bij kaarslicht derhalve. Het rundvlees wordt bereid met knolselderij en babymais en als toetje toveren de keukenrinsen een roodfruitdessert met huisgemaakte spinsuiker tevoorschijn. Hoevenaar Wim van Nispen vindt de avond geslaagd. ,,Koken is net goochelen, je zit er bovenop maar snapt niet hoe ze het zo lekker kunnen maken.‘’

Vanavond, vrijdag, kookt Randy Mollen opnieuw, maar dan in de refter van Bovendonk. Daar houdt de Lions Halderberge voor de zesde keer ‘Lachen en Eten’. Het goede doel is dit jaar: de sint voor elk Halderbergs kind. In de kapel treedt na afloop cabaretier Murth Mossel op.