City Run Roosendaal: even rennen langs de politiecellen, maar wel op tempo

videoROOSENDAAL - Het mag dan een loop zijn waar niks op het spel staat, in de eerste kilometers van de City Run Roosendaal stiefelen de deelnemers stevig door. Het kantooor van Alwel en BNDeStem zit in de beginfase van de vijf of tien kilometer, maar geen jogger die even halt houdt om de burelen te zien laat staan een redacteur te spreken.

De formule is goud waard voor Roosendaal promotie. Want wanneer kom je nou hollend door de brandweerkazerne, het oude Wennekergebouw of de Brink. Het politiebureau uitvluchten zonder gearresteerd te worden? Het kon zondag weer tijdens de vierde CityRun in Roosendaal. Zo'n 250 vrolijke sporters deden mee. En voelden dat het met de airco in het kantoor van deze krant wel goed zit. Buiten was het een stuk warmer. Pas in de tweede helft van de run namen de trimmers de tijd om wat kalmer door de gebouwen te paraderen. Eindpunt was café Chagal, waar de atleten bij terugkeer genoten van een eerste koele pint of glaasje fris.

Volledig scherm
City Run Roosendaal © BN DeStem
Volledig scherm
Hollend langs het BNDeStem kantoor © Wim van den Broek
Volledig scherm
CityRun Roosendaal © Olivier van den Broek
  1. Ruud Zijlmans uit Roosendaal verzorgt vrouwenwielrenners: ‘Annemiek van Vleuten schreef geschiedenis’
    PREMIUM

    Ruud Zijlmans uit Roosendaal verzorgt vrouwen­wiel­ren­ners: ‘Annemiek van Vleuten schreef geschiede­nis’

    Hij is bescheiden en hoeft niet in de belangstelling te staan. ,,Het gaat om de sporter. Niet om mij. Ik ben maar een klein radartje in het grote geheel.” Toch hebben de handen van Ruud Zijlmans (53) uit Roosendaal de spieren van wielertoppers in vorm gemasseerd. Hij stond aan de finish om Annemiek van Vleuten op te vangen toen ze een paar weken geleden de wereldtitel pakte in Engeland.