Volledig scherm
High Life in Goes. © Google Maps

Coffeeshop uit Goes wil naar Roosendaal

ROOSENDAAL - Coffeeshop High Life uit Goes heeft opnieuw bij de gemeente Roosendaal een vergunning aangevraagd om daar softdrugs te mogen verkopen. Deze aanvraag is in april eerder ingediend en in juni door Roosendaal afgewezen. 

De coffeeshop verwijst naar de Veiligheidsmonitor van het CBS, waarin Roosendaal het slechtst scoorde  op het gebied van drugsoverlast. 'In onze opinie is het weer toelaten van één of meer coffeeshops in Roosendaal onvermijdelijk om de actuele situatie rond illegale handel een halt toe te roepen. Een coffeeshop hoeft geen probleem te zijn, maar juist een deel van de oplossing. Hiermee kun je als gemeente grip krijgen op de ongewenste drugsproblematiek in het centrum en de wijken', schrijft de shophouder. 

Deze mening staat haaks op die van de Roosendaalse gemeenteraad die vasthoudt aan het beleid nul coffeeshops. High Life geeft de situatie in Goes als voorbeeld, waar de coffeeshop overleg voert met de gemeente, politie en middenstand en waar medewerkers de training Vakbekwaam Cannabis Verkoper hebben gevolgd. Het bedrijf wil dit model coffeeshop ook in Roosendaal exploiteren.

 1. Monopoly van Rucphen: 'Wie wil nou niet zijn eigen straat in handen hebben tijdens een avondje Monopoly!'

  Monopoly van Rucphen: 'Wie wil nou niet zijn eigen straat in handen hebben tijdens een avondje Monopoly!'

  RUCPHEN - Geen Kalverstraat, maar misschien wel de Dorpsstraat. Geen Rijksmuseum, maar misschien wel Voetbalvereniging Rood-Wit of RSV. Alles is nog mogelijk voor de Monopoly editie van de gemeente Rucphen. ,,De inwoners gaan zelf bepalen hoe het bordspel wordt opgemaakt. Het wordt een spel van de inwoners en voor de inwoners van de gemeente'', vertelt initiatiefnemer Peter Manniën, eigenaar Plus Rucphen.
 2. Scherp slotdebat in De Kring:
Komt die coffeeshop dan toch stap dichterbij?
  Liveblog, fotoalbum en livestream

  Scherp slotdebat in De Kring: Komt die coffeeshop dan toch stap dichterbij?

  ROOSENDAAL - Een pleidooi van het CDA voor de komst van zogeheten stadsmariniers die onveilige situaties op straat aanpakken. Of de Roosendaalse Lijst die best wil nadenken over de opening van een legaal verkooppunt van softdrugs. En niet te vergeten de ChristenUnie die de handen van ruim vierhonderd bezoekers aan het Groot Roosendaals Slotdebat op elkaar kreeg met een simpele, maar doeltreffende boodschap: 'Het is tijd voor meer liefde in Roosendaal. '