Volledig scherm
High Life in Goes. © Google Maps

Coffeeshop uit Goes wil naar Roosendaal

ROOSENDAAL - Coffeeshop High Life uit Goes heeft opnieuw bij de gemeente Roosendaal een vergunning aangevraagd om daar softdrugs te mogen verkopen. Deze aanvraag is in april eerder ingediend en in juni door Roosendaal afgewezen. 

De coffeeshop verwijst naar de Veiligheidsmonitor van het CBS, waarin Roosendaal het slechtst scoorde  op het gebied van drugsoverlast. 'In onze opinie is het weer toelaten van één of meer coffeeshops in Roosendaal onvermijdelijk om de actuele situatie rond illegale handel een halt toe te roepen. Een coffeeshop hoeft geen probleem te zijn, maar juist een deel van de oplossing. Hiermee kun je als gemeente grip krijgen op de ongewenste drugsproblematiek in het centrum en de wijken', schrijft de shophouder. 

Deze mening staat haaks op die van de Roosendaalse gemeenteraad die vasthoudt aan het beleid nul coffeeshops. High Life geeft de situatie in Goes als voorbeeld, waar de coffeeshop overleg voert met de gemeente, politie en middenstand en waar medewerkers de training Vakbekwaam Cannabis Verkoper hebben gevolgd. Het bedrijf wil dit model coffeeshop ook in Roosendaal exploiteren.

  1. Wereldkampioenen linedancen mogen straks voor eigen publiek knallen in Halderberge

    We­reld­kam­pi­oe­nen linedancen mogen straks voor eigen publiek knallen in Halderberge

    OUDENBOSCH - Meestal maken de linedance kampioenen van de Oudenbossche Dutch Dance Acadamy verre reizen voor hun shows of competities. In oktober zijn de rollen omgekeerd. Dan komen nieuwe stijl linedancers uit binnen- en buitenland naar Halderberge voor het open Nederlands kampioenschap. Hotel De Reiskoffer accommodeert van 19 tot en met 21 oktober de deelnemers en ook de wedstrijden zijn in Bosschenhoofd.